iPad 9. Nesil vs Samsung Galaxy Tab S8

Yer
Muğla / Bodrum
Daha fazla  
Meslek
Lojistik
Merhaba sevgili ailem. Aslında buna benzer bir konu vardı; o başlığa da yazabilirdim ama şu gelen son zamlardan sonra daha iyi ve daha fazla değerlendirme olabileceğini düşünerek bu başlığı oluşturdum. 2 cihaz arasında ikilem yaşamaktayım. Genel olarak video izlemek, havacılık aplikasyonlarını kullanmak ve not alabilmek adına bir tablet edinebilmeyi düşünüyorum.

iPad 9. nesiller iOS 15 işletim sitemi ile geliyorlar. Bu beni 10 sene götürür mü? Aslında ilk hedefim Samsung idi fakat ocak 2023'e girer girmez 1500 lira zammı anında yapıştırmışlar. 14.000 küsurlü fiyatları görmüş. Cam koruma filmi ve kılıfıyla beraber bana yaklaşık 16.000 liraya mal olacak gibi görünüyor fakat öte yandan 250 GB bir 9. nesil iPad 10.000 küsure bulunabiliyor. Samsung'da beni cezbeden 16:9 ekran, USB-C portu ve 4 adet AKG hoparlördü. IPad'in 4:3 ekranında video veya film izlemek beni üzer mi; keşke Samsung alsaydım der miyim? USB-C port çok önem arz eder mi? Açıkçası iPad konusunda da ağır davranırsam ona da bir zam gelecek gibi görünüyor.

Siz olsaydınız seçimi hangisinden yana kullanırdınız?

Sevgiler, saygılar sevgili ailem...

Aile olarak görmüyorum ben sizleri adeta bir kardeşim gibisiniz. Kesnilikle iPad 9. nesil alırdım USB port önem arz etmez zannımca

Hocam ben 8.nesil iPad kullanıyorum, s8 de kullanmışlığım var. Uzun ömürlü olması açısından kesinlikle iPad almanızı tavsiye ederim. Ekran boyutu konusunda bahsettiğiniz gibi bir problem yaşamazsınız (en azından ben boyuttan gayet memnunum). Ayrıca kullanım amacınıza uygun olarak iPad daha stabil ve kullanışlı olacaktır sizin için. Hafıza konusunda problem yaşamayacağınızı düşünüyorsanız bence iPad almalısınız.

Samsung tarafına gelirsek bahsettiğiniz gibi ekran boyutu ve port avantajı var ancak Samsung’da zamanla takılmalar, donmalar, performans kayıpları görmeniz olası. Ayrıca batarya konusunda uzun vaadede sizi üzebilir. Yani kısa vaadeli düşünürsek Samsung daha cazibeli gelse de uzun vaadede iPad alınması kanaatindeyim.

Sevgili kardeşim, öncelikle 10 sene çok uzun bir süre iPad de alsan Samsung da alsan 10 yıl kullanamazsın bunu bilmeni isterim. Bu kadar uzun ömürlü bir cihaz istiyorsan laptopa yönelmelisin. Yazılım ve optimizasyondan dolayı iPad uzun ömürlülük konusunda bir tık daha iyi. Bir tık diyorum çünkü Tab S8 çok kaliteli bir tablet, iPad 9'dan daha kaliteli-lüks bir tablet. 4/3 oranı konusunda ise video izlerken bana göre önemli bir dezavantaj çünkü ekran en-boy oranı 4/3 olduğu için video açınca ekran ciddi manada çok daralıyor. Ben olsam Samsung alırdım ama seçim senin. Daha çok video izleyeceğim diyorsan Samsung almalısın. Daha iyi en boy oranı, daha iyi hoparlör, daha iyi bataryası var.

Telefonunuz Apple ise Tab S8, Android ise iPad. Aynı şeye para vermemiş olursunuz en azından. Aynı aletin büyüğünü kullanmak garip geliyor bana nedense.
Telefonum artık 6 saatte bir pili biten Çin'li ZTE. Biraz da bu yüzden tablet almak istiyorum. Aplikasyon ve internetle alakalı işlerin hepsi tablette olacak, telefon da sadece birilerini aramak ve aranmak amacıyla duracak ama fikrrim i Pad' den yana şekillenmeye başladı; verilen mantıklı cevaplarla beraber.

Multimedya tüketimi için Apple cihazlar daha becerikli oluyor genelde. Gsmarena'dan speclerine baktım ikisinin de S8'in 120Hz gibi bir artı yönü var çok umrunuzda olmazsa iPad alınabilir.

Telefonunuz Apple ise Tab S8, Android ise iPad. Aynı şeye para vermemiş olursunuz en azından. Aynı aletin büyüğünü kullanmak garip geliyor bana nedense.
Telefondan kopyala yaptığın resim, yazıları İpad’a yapıştırmanın avantajı yeterli aslında aynı marka ürün almakta. Pratik ve hızlı oluyor. Tabi nedense benim tabletle telefon çok uyumlu çalışmıyor. (iPhone 12pro - İpad 7. Nesil)

Multimedya tüketimi için Apple cihazlar daha becerikli oluyor genelde. Gsmarena'dan speclerine baktım ikisinin de S8'in 120Hz gibi bir artı yönü var çok umrunuzda olmazsa iPad alınabilir.
120Hz ile 60Hz arasındaki farkı seçemeyecek kadar yaşadım bu hayatı kardeşim. Yaş 40 ama sence şunu hangi programla yapmış?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…