iPad 9 vs iPad 10

Yoğunluklu olarak not ve PDF işleri için olmak üzere, ek olarak da YouTube vb. temel işler için bir iPad almayı düşünüyorum. Tasarımsal farklar harici donanımsal olarak neredeyse aynı olan bu iki cihaz arasında kaldım. Ama depolama en büyük soru işareti. 64'ün hiçbir şekilde yetmeyeceğini düşünüyorum fakat 10. nesildeki Type-C girişi her bağlantı için imkan sağlıyor. Type-C girişli bir depolama aygıtı takabilirim diye düşündüm, yoksa onun için de 256 GB modeli vardı aklımda. Ama kullanımı nasıl olur bilmiyorum, USB'nin içine notları atıp kullanabilir miyim? Hızlı çalışır mı yani IPad'in içindeki nottan bir farkı olur mu? Zaten PDF işi için kullanacağım deyip 9. nesil 256 mı almalıyım? Birkaç seneye 9. nesil temel işlerde bile yetersiz kalabilir mi? Kullanım senaryoları hakkında yardımcı olabilirseniz sevinirim.

IMG_3370.jpeg

10. nesil her anlamda daha iyi ekran olsun kamera olsun çok daha avantajlı.

Arçelik veya Beko'dan alabilirsiniz çok daha uyguna satıyorlar.

10. nesil her anlamda daha iyi ekran olsun kamera olsun çok daha avantajlı.
64GB cihazlar artık satılmıyordur sanıyordum ta ki değerlendirme ve yorumları görene kadar. 64 günümüzde ve önümüzdeki birkaç sene oyun falan oynamayan birisi için yeterli olacak mıdır hocam? Bi de iCloud sistemine not atabilir miyiz yoksa sadece fotoğraf mı? Sırf depolama için Apple’ın şu kullanıcıyı soktuğu durumdan nefret ediyorum 128GB basic yapılıp artık müşteriye seçenek bırakılmalıydı. “Onu alacağıma biraz koyup şunu alayım”a gelmeniz ve üst modele yönelmeniz için her şeyi yapıyor adiler..

64 GB cihazlar artık satılmıyordur sanıyordum ta ki değerlendirme ve yorumları görene kadar. 64 günümüzde ve önümüzdeki birkaç sene oyun falan oynamayan birisi için yeterli olacak mıdır hocam? Bir de iCloud sistemine not atabilir miyiz yoksa sadece fotoğraf mı? Sırf depolama için Apple'ın şu kullanıcıyı soktuğu durumdan nefret ediyorum 128 GB Basic yapılıp artık müşteriye seçenek bırakılmalıydı. “onu alacağıma biraz koyup şunu alayım”a gelmeniz ve üst modele yönelmeniz için her şeyi yapıyor adiler.

256 GB 10. Nesil için 20 bin lira kesinlikle çok pahalı. O kadar para vereceğime 3.000 TL daha ekler, iPad Mini 256 GB alırım. A15 çipi çok daha başarılı. Mediamarkt'tan kalemiyle beraber çok daha uygun fiyata alabilirsiniz. Biraz bütçeyi aşarsanız iPad Mini en uygun seçenek olacaktır.

256 GB 10. Nesil için 20 bin lira kesinlikle çok pahalı. O kadar para vereceğime 3.000 TL daha ekler, iPad Mini 256 GB alırım. A15 çipi çok daha başarılı. Mediamarkt'tan kalemiyle beraber çok daha uygun fiyata alabilirsiniz. Biraz bütçeyi aşarsanız iPad Mini en uygun seçenek olacaktır.

Mini ihtiyacıma göre küçük hocam, zaten yüke sokmayacağım makineyi render falan almayacak en ağır yapacağı işlem Youtube+Note uygulamasını bölünmüş ekranda açmak olacak. O yüzden çipin çok güçlü olmasına gerek yok. Zaten 25K bandına dayandığımızda iPad Air modelleri var M1 ve M2 çipli. A15’e nefes aldırmaz onlar. 6. Nesil Air 128GB M2 çipli model 23000₺ şu an. Ve evet sırf depolama için 5000₺ vermek büyük enayilik hissettiriyor. O yüzden başlık açtım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı