iPad Air M1 mi Android cihaz mı?

Literarycrawl

Hectopat
Katılım
21 Ocak 2021
Mesajlar
1.253
Çözümler
4
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
iPhone kullanıyorum şu an aklımda iPad Air M1 var fakat 64 GB ve ekran kalitesi yüzünden Android tarafına da baktım ama Android tarafı da işlemci tarafında oldukça geride Apple'a göre. Bu yüzden kararsız kaldım ya güçlü bir işlemci olacak ama ekran ve depolama az olacak veya Apple'a oranla daha güçsüz bir işlemci olup ekran ve depolama daha iyi olacak. Siz olsanız hangisini seçerdiniz? iPad Air M1 şu an 18000TL.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu, senin kullanım bişmine bağlı. İşlemciye bağlı iş yapacaksan İPad al ama
Oyun oynayacaksan o fiyata alabileceğin Android tabletler daha iyi olacak.

Oyun tarafında işlemci bir yerden sonra bir şey ifade etmiyor çünkü alabileceğin FPS, ekran yenileme hızını geçtikten sonra bir şey ifade etmiyor. Ha oyun oynarken ekran kaydı alır cihaza ek yük bindirirsin o ayrı konu

İş tarafında ihtiyaç duyabileceğin işlemcinin üst sınırı yok ama mobil cihazda ağır yük bindiren iş olur mu bilmiyorum.

Bana sorarsan ben oyun sever olarak bu bütçeye Android tablet alırım. Redmi Pad Pro ve Xiaomi Pad 6 bu bütçeye göre mükemmeldi. Ama bir sıkıntı var ki ben bu tabletleri takip ederken o tabletlerin Xiaomi resmi sitesinde stoğu bitti ve tabletler neydiği belirsiz satıcılara düştü
 
Son düzenleme:
Air 2'ye cikabiliyorsan onu al, 64 GB tablet alınmaz, bu yüzden ikisi arasında Android almak mantıkli.
 
Air 2'ye cikabiliyorsan onu al, 64 GB tablet alınmaz, bu yüzden ikisi arasında Android almak mantıkli.
M2 çipli Air'lar 24K'ya çıkıyor, bütçeyi o kadar esnetebileceğini sanmıyorum
 
Air 2'ye cikabiliyorsan onu al, 64 GB tablet alınmaz, bu yüzden ikisi arasında Android almak mantıkli.

Air 2'ye çıkmak yerine yakında iPad 11th gen çıkacak A18 8 GB RAM ve 128 GB olacak büyük ihtimal ama fiyatı mini 7'ye yakın olacak deniyor 450 dolardan falan çıkacaktır.

M.2 çipli Air'lar 24K'ya çıkıyor, bütçeyi o kadar esnetebileceğini sanmıyorum.

Bütçem maksimum 20k çok para harcamak istemiyorum zaten M2 MacBook Air'ım var. Ağır işler yapmayacağım.
 
Amacın tam olarak ne? Oyun filan oynayacaksan Android tablet bul, M.2 Air alamayacaksan tabi. Keşke Xiaomi saçma sapan bir hamle yapmasaydı, sana Xiaomi Pad 6 veya Redmi Pad Pro önerirdim. Ama resmi sitede stok bitti, tabletler neydiği belirsiz satıcılara kaldı
 

Tamamen amacım günlük kullanım basit oyunları oynamak olsun dizi film izlemek olsun ayrıca ders notları içinde kullanacağım makine müh okuduğum için MacBook'tan not almak imkansız oluyor.


iPad tercih etmemin bir diğer nedeni de uzun ömürlü olması 2012-2013 yıllarında iPad 4.nesil almıştım ve şu an hala ilk günkü gibi çalışabiliyor ama bütün uygulamaların desteği kalktığı için sadece kendi Apple uygulamalarını açabiliyor yani böylesine eski bir cihazın hala yavaşlamadan ve pili ölmeden bugünlere gelebilmesi çok ciddi etkileyici bu kadar uzun ömürlü olmasının nedenini işlemciden kaynaklı olduğunu düşünüyorum o nedenle şu an A18 işlemcili ve 8 GB RAM'li bir iPad aldığımda çok rahat uygulama desteği kalkana kadar götüreceğini düşünüyorum.
 

Dosya Ekleri

  • Screenshot_1.png
    21,2 KB · Görüntüleme: 28
Son düzenleme:
Cihazı ne için kullanacaksınız o önemli.
Tamamen amacım günlük kullanım basit oyunları oynamak olsun dizi film izlemek olsun ayrıca ders notları içinde kullanacağım makine müh okuduğum için MacBook'tan not almak imkansız oluyor.
 
Tamamen amacım günlük kullanım basit oyunları oynamak olsun dizi film izlemek olsun ayrıca ders notları içinde kullanacağım makine müh okuduğum için MacBook'tan not almak imkansız oluyor.
O zaman M1 almak hayatınızın hatası olur. Evet çok daha güçlü ama bu güç size lazım mı ? Birkaç basit oyunu rahat oynayabilmeniz Amoled ekran, hafıza kartı desteği, yanında ücretsiz gelen kalem gibi unsurlardan vazgeçmeniz için değecek mi? Ek olarak ders notları için 64 GB sizi paranızla rezil eder. Bence bunları bir düşünün derim.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…