IPad ile kullanılacak olan kalemin illa orijinal mi olması gerekir?

Shinsai

Moderasyon Ekibi Üyesi
Kıdemli Moderatör
Makaleler
4
Herkese selamlar, bir süredir tablet bakmaktayım hatta S9FE seçmiştim ama güç bakımından 10.nesil ile aralarında (CPU - GPU) olarak dağlar var bana göre. FE+ fiyatına 10.nesil almayı bile düşünmeye başladım. Sorum şu: Stylus kalemler gördüm 1.000 TL'ye 400-1.000 TL arası. Bu kalemler alınır mı, bir uyumluluk sorunu yaşar mıyım? Bir yardımcı olursanız çok sevinirim.

Orijinal olmayan kalemlerde bağlanıyor, birkaç ay önce Amazon'dan 600TL civarı bir tane kalem buldum. Şu ana kadar sorunun yaşamadım.

Ben iPad Mini 5 kullanıyorum. Zamanında Trendyol'dan şu kalemi almıştım hala onu kullanıyorum:
link

Zorlu Center'da lamy mağazısı var. Gidip ucuz fiyata Apple'ınkinden kat kat daha iyi bir kalem alabilirsin. iPad için uyumlu olanlardan arıyorum derseniz hem orada uygulamalı deneme şansın olur hem de gerçekçi bir kalemin olur.

Orijinal de olsa replika da olsa kullanılabiliyor diye hatırlıyorum, bir fark varsa oda orijinal olanda bastırılınca renkler daha da koyulaşırken replikalarda bu yok(not ve çizim uygulamalarıydı bu dediklerim), eğer kalem ile kullanacaksanız kağıt gibi hissettiren ekran koruyucuları var onu da kullanırsanız defter kullanıyormuş hissi alırsınız.

Gerekmez sadece not alacaksanız çok bir şey fark etmezsiniz ancak elbette orijinal ürün çok daha iyi olur.
Kalemin tepkisi olsun, özellikleri olsun ve dayanma süresi olsun kendini belli eder.

iPad(2018-2024) için stylus kalem, iPad Pro 11/13 inç m4, iPad Air 11/13 inç M.2, iPad 10/9/8/7/6,iPad Air 5/4/3,iPad Pro 11/12.9",iPad mini 6/5 için eğim sensörlü avuç içi reddi aktif stylus kalem.

Bunun beyaz halini aldım ben. Amazon.com.tr

Şu an hala o fiyatlara yakınsa ve satıştaysa link bırakır mısınız hocam? Hassasiyet olarak vesaire bir problem var mı?

Hassasiyet falan o kadar dikkat etmedim, not alırken ve ibiste kullandım ondan şu an hatırlamıyorum tam olarak yanlış bilgi vermeyeyim.

Ben iPad Mini 5 kullanıyorum. Zamanında Trendyol'dan şu kalemi almıştım hala onu kullanıyorum:
link
Ekran koruyucu falan taksak da fark etmez gibi herhalde. Teşekkür ederim link için.
Buralarda mağaza olmadığı için Osmangazi'den alıyorum genel olarak Kent Meydanı gibi yerlerden. Oralarda varsa bir uğrarım teşekkür ederim.

Kalem ile kullanmayı düşünüyorum evet hocam. Orijinale 4.000 TL vermeye içim el vermedi. Alırsam da tableti alayım, sonra alırım dedim orijinalini.

Gerekmez sadece not alacaksanız çok bir şey fark etmezsiniz ancak elbette orijinal ürün çok daha iyi olur.
Kalemin tepkisi olsun, özellikleri olsun ve dayanma süresi olsun kendini belli eder.
Hocam hemen alamasam da ileride alabilirim. İdarelik bir kalem alsam yeterli. Ekran koruyucu, kılıf, kalem derken 3-4.000 TL'lik olmayayım çok diyorum. Kalem zaten orijinal alırsam 4.000 TL tek başına

bir fark varsa oda orijinal olanda bastırılınca renkler daha da koyulaşırken replikalarda bu yok(not ve çizim uygulamalarıydı bu dediklerim),
O kadar detaya gerek yok gibi ya, idare ederim hocam. Tableti iyi alsam kalemi de değişirim illa.

Son düzenleme:
@Shinsai pek önemli değil basınca göre paletin değişmesi, arkadaşların önerdiği kalemlerden birini alın, size bir kalem önerip de kötü bir şey çıkmasını istemem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…