iPad kayıp modu sorun oluşturur mu?

İş yerinde IPad'imi unutmuştum. Şifresini çoğu kişi biliyor. Ve kullanılmış. Onu bul uygulamasından kayıp moduna alıp kilitlersem kullanamazlar. Fakat cihazı ben aldığımda kilidini rahatça açabilir miyim? Kayıp moduna alırsam ne olur?
Evet zaten bu özelliğin genel amacı bu. Cihazı kitledikten sonra eğer yakında bir internet bağlantısı var ise o bağlantı ile cihazı fabrika ayarlarına döndürüp kurulum ekranı gibi bir yere cihazı koyacaktır ve o süreden sonra cihaz kurulum ekranını geçemeden cihaz için gerekli Apple ID verilerini isteyecektir ve bu ekranın herhangi bir şekilde geçilebilme ihtimali Apple gibi servislere götürmeden olacağını sanmıyorum (kilitlenme sorununu Jailbreak gibi yollar ile de çözebilirsiniz belki ama ne kadar verimli olur pek emin değilim). Bu arada eğer cihaz sizin ve kendiniz aldıysanız (yani herhangi bir olduğunuz iş yeri ile alakası yok ise) kişisel verilerin bulunduğu özel bir cihaz olduğu için iyi anlamda kullanılmadı ise iş yerinde olan yetkili kişilere danışmanız daha iyi olur.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı