Çözüldü iPad nasıl ikinci ekran olarak kullanılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

roronoa1

Femtopat
Merhaba. IPad'imi ikinci ekran olarak kullanmak istiyorum fakat airplay özelliğini kullanamıyorum. iPad MacBook'umu görüyor ve kendi ekranını yansıtıyor fakat MacBook IPad'i görmüyor. Aynı iCloud hesabı ile de denedim fakat MacBook yine IPad'i görmedi. İnternette izlediğim videolardaki bazı seçenekler benim MacBook'umun ayarlarında yok. Nasıl çözüleceğini bir türlü bulamadım. Şimdiden yardımlarınız ve cevaplarınız için teşekkür ederim.
MacBook Pro M3 - Sonoma 14.5 / iPad 7.nesil 17.5. 1 sürümü.

Ekran Resmi 2024-06-15 21.21.16.png

Ekran Resmi 2024-06-15 21.21.41.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Çok sağ olun hocam. Denedim ama olmadı. iPad şu uyarıyı veriyor : "Macbook Pro" desteklenmiyor.
Macbook da bağlanmayı reddediyor.
Hocam iPad 6.nesil ve sonrası bu özelliği destekliyor o açıdan bir sıkıntı yok. Her iki cihazda da Handoff ayarının açık olup olmadığını bir kez daha kontrol edebilir misin? Bir de şu ayarı bir kontrol edin.

Bildschirmfoto 2024-06-18 um 10.07.15.png

Bildschirmfoto 2024-06-18 um 10.08.17.png

Güncelleme:

Hocam iPad ile MacBook'a bağlanabiliyorsunuz çünkü "AirPlay" özelliğini kullanıyorsunuz yani iPad ekranını daha geniş bir ekrana yansıtıyorsunuz, sonuç olarak iPad MacBook'u bir monitör gibi algılıyor bu nedenle bir problem olmadan bağlanabiliyorsunuz.

Fakat iPad'i MacBook için ikinci ekran olarak kullanmak istediğinizde "Sidecar" özelliğini kullanıyoruz bu özelliği kullanabilmemiz için gerekli olan ilk şart iki cihaza da aynı Apple-ID ile giriş yapılmış olması gerekiyor. Kullandığınız her iki cihaz da güncel ve gerekli tüm ayarları destekliyor.

Tam olarak önerim şu her iki cihazda da kendi hesabınızla giriş yaptığınızdan emin olun bir müddet bekleyin ve tekrar deneyin. Cihazların aynı ağda olduğunu ve Bluetooth ayarlarının açık olup olmadığını kontrol etmeyi unutmayın.
Evet hocam. Hem MacBook hem iPad ikisi de güncel. Az önce Bluetooth'u da denedim ama onu da bağlayamıyorum.

Hocam iki cihazda da aynı iCloud hesabı girilmiş olması gerekiyor, ayrıca aynı ağa bağlı ve Bluetooth ayarının da açık olması gerekiyor, buna rağmen olmuyorsa cihazları USB kablosu ile birbirine bağlayıp deneyin.

Hocam iki cihazda da aynı iCloud hesabı girilmiş olması gerekiyor, ayrıca aynı ağa bağlı ve Bluetooth ayarının da açık olması gerekiyor, buna rağmen olmuyorsa cihazları USB kablosu ile birbirine bağlayıp deneyin.
Aynı iCloud'u denemiştim. Bir tekrar deneyeyim hocam. Olmazsa da dediğiniz gibi usb alıp denemem gerekecek

Aynı iCloud'u denemiştim. Bir tekrar deneyeyim hocam. Olmazsa da dediğiniz gibi usb alıp denemem gerekecek
@VanT0R Hocam aynı hesapla, aynı ağ ve bluetooth açık şekilde 3 kez denedim ama maalesef bağlantı kuramıyorum. Bunları denerken Mac'in bluetooth'unun diğer cihazlarımla da sağlıklı bağlantı kuramadığını fark ettim. Android cihazımla veri aktarımı yapamadım. Sadece kulaklıklara sağlıklı bir şekilde bağlandı.

Son düzenleme:

@VanT0R Hocam aynı hesapla, aynı ağ ve bluetooth açık şekilde 3 kez denedim ama maalesef bağlantı kuramıyorum. Bunları denerken Mac'in bluetooth'unun diğer cihazlarımla da sağlıklı bağlantı kuramadığını fark ettim. Android cihazımla veri aktarımı yapamadım. Sadece kulaklıklara sağlıklı bir şekilde bağlandı.

Hocam Bluetooth problemi büyük ihtimalle o zaman, terminal i açın ve şu kodu yazın "sudo pkill bluetoothd" sonra bir tekrar deneyin bakalım.

Hocam Bluetooth problemi büyük ihtimalle o zaman, terminal i açın ve şu kodu yazın "sudo pkill bluetoothd" sonra bir tekrar deneyin bakalım.
Yazıyorum ama parola istiyor. Hem neyin parolasını istiyor onu anlamadım hem de bir şey yazamıyorum parola istedikten sonra.
Bu arada mac'te henüz yeniyim.Winwows'tan geçeli 1 ay oldu. Çok bilgim yok. Ona göre anlatırsanız çok sevinirim. Tekrardan teşekkür ederim

Ekran Resmi 2024-06-17 23.06.29.png

Technopat Haberler

Geri
Yukarı