iPad pil ömrü nasıl uzatılır?

Yer
İstanbul
Daha fazla  
Arkadaşlar iPad 8.nesil sahibiyim. Tableti dün saat 19.10'dan 23.50'ye kadar araliksız kullandım. Sarj başlangıçta 100'dü ve 4.5 saatin sonunda 79 olmuştu. Bunun 1 saati ile YouTube'da takıldım, 1 saati ile Clash of Clans oynadim. Diğer saatlerinde ise mailimi düzenledim ve tabletin ayarlarında takıldım. Sizce bu kullanım için iyi bir düşüş yaşanmış mı? Tabletimin parlaklığını 30-40 arasında kullanıyorum ve koyu temada kullanıyorum. Tabletimin pilini nasıl 4-5 yıla kadar sorunsuz ya da az sorun ile beni idare etmesini sağlarım?

Hocam bunlar hassas cihazlar, her cihaz bir gün bozulacak elvette buna engel olamazsınız ama bataryasını değiştirmek bir çözüm olabilir. Uygun bataryayı bulun. Ayrıca bu düşüş de İpada göre uygun yani bir sorun yok merak etmeyin.

• Gerekmedikçe şarjda bakmayın
  • Şarj 10'lara inene kadar kullanmayın
  • Birazcık şarj olduktan sonra çıkarıp kullanmayın
  • Parlaklığı fazla yüksekte kullanmayın
  • Şarj az iken ağır oyunlar/programlar kullanmayın
  • Güç tasarrufu modunda şarj etmeyin
  • Şarj tamamen dolmadan çıkartmayın, eğer acilse 85 civarında çıkartın
Tüm bildiklerim bu kadar.

Arkadaşlar iPad 8.nesil sahibiyim. Tableti dün saat 19.10'dan 23.50'ye kadar araliksız kullandım. Sarj başlangıçta 100'dü ve 4.5 saatin sonunda 79 olmuştu. Bunun 1 saati ile YouTube'da takıldım, 1 saati ile Clash of Clans oynadim. Diğer saatlerinde ise mailimi düzenledim ve tabletin ayarlarında takıldım. Sizce bu kullanım için iyi bir düşüş yaşanmış mı? Tabletimin parlaklığını 30-40 arasında kullanıyorum ve koyu temada kullanıyorum. Tabletimin pilini nasıl 4-5 yıla kadar sorunsuz ya da az sorun ile beni idare etmesini sağlarım?
4-5 yıl ne yaparsan yap kullanamazsın.Bataryaların ömrü 2-3 yıl. Şu anda batarya sağlığı iyi gözüküyor.

Tabletime geri yükleme yaptırmak için yetkili servise vermiştim ve verdiğimde şarjı 49du. Geri yüklemeyi tamamladıklarında gittim aldım ve şarjı tam doldurmuşlardı. Bunda bir sıkıntı var mıdır? Şarjı 25 gibi taksam ve %100e kadar doldursam sıkıntı olur mu?

Dostum çok iPad kullandım iPad 2, iPad 5, iPad Pro 2. iPad 2 10 yıldır gayet dolu kullanılmasına rağmen pil sağlığı gayet iyi. Rahat ol IPad'ler kolay bozular aletler değil.

Tabletime geri yükleme yaptırmak için yetkili servise vermiştim ve verdiğimde şarjı 49du. Geri yüklemeyi tamamladıklarında gittim aldım ve şarjı tam doldurmuşlardı. Bunda bir sıkıntı var mıdır? Şarjı 25 gibi taksam ve %100e kadar doldursam sıkıntı olur mu?
Hocam 20'ye geldiğinde şarja takmanız daha uygun olur.

Size tavsiyem bu kadar takmayın. Şarj bitince şarja takın, dolunca şarjdan çıkartın. 2-3 yılda bir bataryayı değiştirirseniz hiçbir sorun olmaz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı