iPad Pro 11” vs iPad Air 13”

Arkadaşlar cok arada kaldim. iPad Air 13 inc 256 GB versiyonu 42.499 TL'ye geliyor ancak ekran boyutu buyuk olmasina ragmen kalitesi berbat. iPad Pro 11 inc 256 GB versiyonu 44.989 TL'ye geliyor, ekrani kucuk ama mukemmel otesi tandem OLED ekran. İkisinin de fiyati asagi yukari ayni bu durumda tercihimi degistirecek tek etken ekran boyutu ve kalitesi. Tableti alma sebebim okulda matematik ve fizik dersleri gorecegim 1 sene boyunca ve kitaplari fiziksel olarak tasimak istemiyorum. Ayni zamanda hocanin slaytlarini takip edip ustune not almak ve sonrasinda tekrar yaparken tablet uzerinden soru cozmek istiyorum. Ekranin yarisinda soru yarisinda da cozum alani gibi multitask yapacagim icin aslinda ekran boyutu onemli benim icin ellerim de buyuk zaten. Ancak iPad Pro'nun ekrani inanilmaz cezbetti beni. iPad 11 veya 13 inc deneyimi olan arkadaşlar siz olsaniz hangisini tercih ederdiniz ve neden tercih ederdiniz? Cevaplarinizi bekliyorum.
Ayni zamanda MacBook kullanicisiyim, iPad Air yerine cok guzel Samsung alternatifleri oldugunu biliyorum ancak ekosistemden dolayi iPad tercih edecegim baska tablet onermeyin.

1752878388993.png

1752878649556.png

Tabii ki iPad Pro 11 OLED. Düşünmeyin bile. İşlemci, ekran kalitesi, taşınabilirlik. Tartışılmaz

Hocam kesinlikle ben de iPad Pro istiyorum zaten ancak ellerim buyuk, bilegimden orta parmaginin ucuna kadarki uzunluk 21 cm. Tek derdim yazi yazarken kucuk gelir mi korkusu onun haricinde tabii ki tartismasiz iPad Pro mukemmel otesi cihaz.

Air serisinin ekranı kötü bir ekran değil Pro'ların IPS paneli seviyesinde olmasa da renk doğruluğu vs olarak kaliteli bir IPS panel bütçe varsa tabii ki Pro öneririm ama ekran küçük gelirse ne kadar OLED olursa olsun rahat edemezsiniz imkanınız varsa bir teknonoji marketine gidin elinize alıp deneyin yanında kalem falan varsa biraz da yazı yazarsınız.

Air serisinin ekranı kötü bir ekran değil Pro'ların IPS paneli seviyesinde olmasa da renk doğruluğu vs olarak kaliteli bir IPS panel bütçe varsa tabii ki Pro öneririm ama ekran küçük gelirse ne kadar OLED olursa olsun rahat edemezsiniz imkanınız varsa bir teknonoji marketine gidin elinize alıp deneyin yanında kalem falan varsa biraz da yazı yazarsınız.

Ya zaten berbat otesi ekran dedigim iPad Pro ile kiyaslandiginda cok kotu kalıyor, yoksa kotu bir ekran degil ortalama bir ekran. Mesela MacBook Pro kullanıyorum, MiniLED bir ekran oldugu icin siyahlari mukemmel otesi, tek problemi blooming efekti inanilmaz fazla oluyor bazi sahnelerde. Ancak iPhone 11 tarzi bir ekranin yanina koydugumda gercekten rezalet kalıyor 11'in ekrani. Simdi ayni fark IPad'ler icin de var hatta buradaki fark cok daha dehset otesi bir fark cunku buradaki ekran tandem OLED. Sirf bu farktan dolayi rahatimdan bile feragat edebilirim gibi dusunuyorum. Sizin 11 veya 13 ile deneyiminiz oldu mu?

Ekran kalitesi ve 120Hz oluşundan ötürü bence iPad Pro seçilmeli. Şahsen 120Hz telefon ekranı bile kullansanız 60Hz İPad’e geçmek rahatsız hissettiriyor baya. Kişisel olarak 11” olan ebat bence taşınabilirlik açısından benim gözümde önde bile ama sizin için mağazada deneme imkanı varsa deneyerek almanız iyi olur. 13’ten 11” ebatsa düşmek ciddi bir kayıp değil.

Arkadaşlar öncelikle hepinize teşekkür ederim. Bugün bir teknoloji mağazasına gidip hem iPad Air hem iPad Pro deneyimleme şansım oldu. iPad Air'in yanına dahi yaklaşmayacağım Pro o derecede daha iyi. 11 inç olanı da gayet büyükmüş çok rahat yazı da yazılır. 11 inç almayı düşünen olursa gayet yeterli olduğunu bilsin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı