iPad Pro M.2 alınır mı?

0qvec2

Yoctopat
Daha fazla  
Merhaba üniversite, uzaktan eğitim, dizi, film izlemek ders notları için ve ileride grafik tasarımda kullanabileceğim bir cihaz arıyorum bütçem maksimum 20500 aklım biraz karışık acaba laptop mu alsam yoksa iPad mi karar veremedim şu anda masaüstü bir PC'ye sahibim ve memnunum o yüzden taşıması kolay olduğu için iPad düşünüyorum ne dersiniz sizlerdende tavsiye alabilir miyim?

Normalde Air5'te fena değil ama Pro modelleri kamerası ve M.2 çipi ile daha cazip geliyor.

Bana kalırsa iPad almaktansa MacBook almak daha mantıklı olacaktır. Onların da taşınması cidden kolay çünkü hafifler insanı rahatsız eden bir ağırlığı yok.

Mühendislik öğrencisi değilim ios işletim sistemini merak ettiğim ve cihazı uzun yıllar kullanmak istediğim için cazip geliyor.

apple pencile uyumlu olması gerek

Grafik tasarıma başlamak istiyorum ve yoğun olmasada yer yer video edit programları da kullanacağım ekstra olarak android bir cihaz kullandığım için sosyal medyada paylaştığım içeriklerin görüntü kalitesi düşük oluyor iosta böyle bir sorunum olacağını sanmıyorum ve ipadlerin kamera performansları da yeterli böylelikle telefon ihtiyacımda kalmamış olucak 1-2 yıl daha şuan kullandığım cihazla devam ederim.

Son düzenleme:
Son mal varlığımı harcayacağım o yüzden çekiniyorum acaba laptopmu alsam diye aşırı kararsızım 5-6 yıl kadar sorunsuz kullanmalıyım.

Ben sonuna kadar öğrencilikte bilgisayar gerektirecek çok istisna durumlar yoksa iPad önerenlerdenim. Kendim de yıllardır böyle devam ediyorum. Tek bir cihaz ile hem defter, hem kitap, hem ofis programları, hem çizim, hem oyun hem de genel bilgisayar işlerini halledebiliyorum. Ancak bunları işlevsel kullanmak için 20k’yı tek bir cihaza vermek yerine Air 5 alıp yanına magic keyboard (bütçe durumuna göre kesinlikle tavsiyemdir) ve apple pencil eklenince tadından yenmez. M1 işlemci zaten çok güçlü, okul için M2 ye o kadar para vermek yerine aksesuar almak çok daha mantıklı olacaktır. Ben de bu setup ile kullanıyorum. Hatta ev ortamında monitörünüz varsa ipadi bağlayarak bayağı bir masaüstü deneyimi elde edebiliyorsunuz iPadOS 16 ile.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı