iPhone 11 ekran net değil

barisul54

Centipat
Daha fazla  
iPhone 11 kullanıcısıyım. Bir tane arkadaşımda iPhone 11 kullanıyor ama onun telefonuna baktığımda ekran çok net sanki, OLED AMOLED gibi gösteriyor ama benim ekranım pek net değil. Orijinal cihaz sizce neden herhangi bir ayarı mı var?

Son düzenleyen: Moderatör:
iPhone 11 kullanıcısıyım. Bir tane arkadaşımda iPhone 11 kullanıyor ama onun telefonuna baktığımda ekran çok net sanki, OLED AMOLED gibi gösteriyor ama benim ekranım pek net değil. Orijinal cihaz sizce neden herhangi bir ayarı mı var?
Hocam arkadaşınızın ekranının net olması çok zor 720p bir telefondan bahsediyoruz. Bende X var mesela netlik konusuna 11 den daha iyi ama.

Hocam ekran değiştirdiniz mi? Belki yan-market ekran takılmış olabilir.

Burada birden fazla şeye cevap vermek lazım biraz karıştırıcı olmuş;
iPhone 11'inin paneli OLED, AMOLED gibi panellerdeki her pixele özgü aydınlatma olayını yapamaz çünkü panel IPS bir panel; arkadan gelen toplu bir beyaz aydınlatma var, panele yansıtılarak ayarlanmış şekilde istenilen renkler sıkalasından kırınımlarla elde ediliyor. Sizin cihazınızla arkadaşınızın cihazının panelleri arasındaki fark içinde birçok potansiyel var sadece şuan aklıma gelenleri sıralıyorum:
-Panel üreticisi farkı (Apple farklı üreticilerden tedarik yapabiliyor; internette 11 modelleri için LG, Sharp and Toshiba üreticileri verilmiş)
-Ekran koruyucusu farkı (özellikle hayalet ekran denilen o siyah film acayip bozabiliyor görüntü netliğini)
-Arkaplan resmi
-Kullanımdan kaynaklı yıpranma payı
-Cihazlardan birisinin (sizin durumunuzda sizin cihazınızın) panelinin orijinal olmayan bir panelle değişmiş olması
-TrueTone ayarının ve otomatik parlaklık ayarının açık/kapalı olması

Birde telefonlardan birisinin 11 birisinin 12 olmadığına dikkat edin evet direkt ayırt edilebilir farklar mevcut ama yine de demiş olayım çünkü kendini saklayacakta bir kılıf varsa sadece arkaya bakarak iki cihazı da aynı model sanmak mümkün telefonlardan çokta anlamayan birisi için.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı