İPhone 11 cihazım için 18W destekli adaptör almak istiyorum fakat şöyle bir durum var.
İncelediğim adaptörler ikiye ayrılıyor.
Birincisi klasik type-a USB çıkışlı adaptörler. İkincisi ise Type-C çıkışlı, Type-C to lightning ile kullanılan adaptörler.
Apple iPhone 11 için sitesinde Type-C çıkışlı ve Type-C to lightning ile kullanılan adaptörü satıyor. Fakat bu ücretli aksesuar ve yüksek fiyat politikasından dolayı Apple'a aksesuar için para vermek istemiyorum. Alternatif markalara yöneliyorum.
Sormak istediğim 18W destekli type-a çıkışlı adaptör ile Type-C çıkışlı olan arasında ne gibi farklar var? Type-a çıkışlı adaptörü alıp, telefon kutusundan çıkan standart lightning kablosunu kullansam hızlı şarjı destekleme bakımından herhangi bir sorun yaşar mıyım ya da performans açısından kayıplar olur mu?
Ben de spigen düşünüyorum zaten.
Bunların bir de Type A versiyonları var standart lightning ile kullanılan. Aralarında fark var mı acaba onu merak ettim
Type A eski bildiğimiz standart USB kablo, Type C ise yeni çift taraftan takılan kablodur.
Kutudan çıkan standart lightning kablosuyla hızlı şarj desteklemeyebilir. Bu konuda tam bir bilgim yok. Type A ve Type C şarj cihazlarının güçleri aynıysa hız farkı olacağını sanmam. Çünkü Iphone'da lightning girişine sahip. Type C olanı al bence ilerisi için. Bu şarj aleti Android ve Macbook cihazlarını da 27 Watt olarakta şarj edebiliyor.