Merhaba. Bugün durduk yere telefonum başlıktaki sorunu vermeye başladı. Birini normal aramayla aradığımda karşı tarafın sesini alabiliyorum ancak benim sesim karşı tarafa gitmiyor. Daha önce böyle bir sorun yaşamamıştım. Telefon herhangi bir darbe almadı veya cepten düşürme gibi durumlar yaşamadı. WhatsApp'tan aradığımda ise bu sorun yaşanmıyor, karşı tarafa sesim gidiyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim? Sizce donanımsal mıdır yoksa yazılımsal mı? Bilgisayardan iPhone'u yedekleyip iTunes aracılığıyla telefonu sıfırlarsam sizce sorun çözülür mü? Cihazım iPhone 11. Şimdiden yanıtlarınız için teşekkür ederim.
GÜNCELLEME: Telefonumu kablo ile bilgisayara bağlayıp iTunes programında telefonun yedeklemesini bilgisayara yaptım. Sonrasında telefonu tüm veriler silinecek şekilde sıfırlayıp fabrika ayarlarına getirdim. Sıfırlama işlemi tamamlandıktan sonra iTunes'e yaptığım yedeklemeyi telefona geri yükledim. Bu şekilde sorunum çözüldü, sorun yazılımsalmış. Artık normal arama yaptığımda karşı tarafa sesim gidiyor. Belki aylar yıllar sonra biri aynı durumdan muzdarip olur da bu yazım onlara çözüm olur diye buraya bırakmak istedim. Herhangi bir veri kaybım da olmadı bu arada.