sorun nasıl bende oluyor bi açar mısın telefona ne yapmış olabilirim de kasmaya başlamış olabilir ? ayrıca yazdığım cümlede bir telefon karşılaştırması görmedim marka karşıaştırması gördüm tabi ki de 23 bin tl lik bir telefon ile 7 bin tl lik telefonu karşılaştırmaya bile sokmam fakat apple ın telefonları ortalama 3 4 yıl kasmadan götürebilirken samsungun a21s (sıfırı 12 bin tl ) olan bir cihazın da bir kaç ay sonra kasması ya da ne biliyim arkadaşımda mesela a32 var telefonu aldi cok degil 6 ay sonra kanka telefon nerdeyse kullanilmaz hale geldi dedi yani bu olay tek bende olmuyor zaten gecenlerde kaynagini bilmiyorum birini dinlemistim demisti ki samsung kendine özel işlemci üretmiyor fakat apple kendine özel işlemci ve yazılım üretiyor bundan dolayı da apple telefonlar daha uzun ömürlü oluyor doğruluğu nedir bilmiyorum ama bana mantıklı geldi yani benim ki apple fanboyluğu değil benimki samsungdan bıkmışlık ben 9 10 yıldır samsung kullanıyorum aldığım zamanına göre hiçbir orta segment telefonu beni kasmadan 1 2 yıl götürmedi.