Arkadaşlar ben telefonu aldığımdan beri hiç %20 altına düşürmemeye çalıştım. En fazla 1-2 kere düşürmüşümdür. %20 ile %80 arası takın diyorlar ama ben genellikle %30 %40 civarı şarja takıyorum ve 100 de çekiyorum. Gece geç saatlere kadar dizi izlediğim için akşama doğru 1 kere daha şarja takıyorum. Bu yanlış bir şey mi? Ve önerileriniz nelerdir?
SE 2020 kullanıyorum. Şarjımı %20'nin altına hiç düşürmedim ve şarj ederken de %90'ın üzerine çıkarmadım. %90'ı gördüğüm an çektim kabloyu. Sonuna kadar boşaltmanın olduğu kadar, sonuna kadar doldurmanın da zararı var. Altı aydır pil sağlığım %100.
Sonuna kadar doldurmanın çok bir zararı yok.
Batarya haftalarda %100'de kalırsa o zaman ömründen yemeye başlar. Tamamen doldurup kullanmanın etkisi bulunmuyor.
Sonuna kadar doldurmanın çok bir zararı yok.
Batarya haftalarda %100'de kalırsa o zaman ömründen yemeye başlar. Tamamen doldurup kullanmanın etkisi bulunmuyor.
Tamamen boşaltmanın verdiği zarar kadar zarar vermese de tamamen doldurmak da az zararlıdır. Ayarlar>Pil Sağlığı bölümünden bu sayının %80 olduğunu görebilirsiniz. Ben fazla bile dolduruyorum.
SE 2020 kullanıyorum. Şarjımı %20'nin altına hiç düşürmedim ve şarj ederken de %90'ın üzerine çıkarmadım. %90'ı gördüğüm an çektim kabloyu. Sonuna kadar boşaltmanın olduğu kadar, sonuna kadar doldurmanın da zararı var. Altı aydır pil sağlığım %100.