iPhone 11 pil değişim sonrası mikrofon çalışmıyor

zsvnc

Hectopat
Merhaba, geçenlerde iPhone 11 Pro cihazımın pilini değiştirmek için bir teknik servise gittim. Bu arada teknik servisteki abimiz bu bölgenin en güvenilir insanlarından biri. O konuda kefilim. Ancak pili değiştirdikten sonra eve gidince fark ettim ki, telefonu hoparlöre alıp konuştuğumda veya sesli mesaj atmaya çalıştığımda sesim gitmiyor. Karşı tarafın her türlü sesi geliyor. Ancak benim sesim sadece normal ahizeden konuşurken gidiyor; hoparlöre alınca ses gitmiyor. Sesli not veya sesli mesaj kaydedilmiyor. Ayrıca çok enteresan WhatsApp görüşmemde hiçbir şekilde sesim karşıya gitmiyor. Ne hoparlör, ne ahize... Teknik servisdeki abimiz tecrübeli biri olmasına rağmen kendisi de sorunu anlamadı. Sadece pil değişiminde böyle bir sorun nasıl olabilir? Ayrıca taktığı pil de lisanslı Apple piliydi, gözümün önünde taktı zaten. Paketini, bandrolünü hepsini kontrol ettim. Konu hakkında bilgisi olan varsa çok sevinirim.

Flex kablosuna zarar vermiş olabilir. Ayrıca dışarıda takılan hiçbir pilin orijinal olduğunu zannetmiyorum. Benim bildiğim kadarıyla sadece Apple'ın teknik servisi orijinal pil takıyor diye biliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şimdi tekrar gidecen mikrofon kablosu vs ne varsa yeni takacaklar ya da onaracaklar bir şey yapacaklar yani.

Flex kablosuna zarar vermiş olabilir. Ayrıca dışarıda takılan hiçbir pilin orijinal olduğunu zannetmiyorum. Benim bildiğim kadarıyla sadece Apple'ın teknik servisi orijinal pil takıyor diye biliyorum.
Çok teşekkürler bilgi için, kendisine ileteceğim. Bu servis KKTC'de Turkcell'in (yani KKTCell'in) anlaşmalı olduğu yerdi. Yani Turkcell'den aldığınız iphone telefonlardaki arızalarda cihazlar onun yerine geliyordu. Belki o sebepten dolayı olabilir, bilmiyorum.
Lisanslı Apple pilini görünce kahkahayı bastım.
Yetkili abinize söyleyin, bozduğu mikrofonu düzeltsin bir zahmet.
Düzeltecek zaten o konuda bir sorunumuz yok. Birkaç gün istedi benden çeşitli parçalar getirtiyor. Ben deneme yanılma olmasın diye sorunumu paylaştım. Kahkaha atacak bir mevzu da yok bence, yukarıdaki arkadaş gibi yetkili servis haricinde orijinal olamaz deyin insan gibi olsun bitsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…