IPhone 11 pil ömrü nasıl uzatılır?

umut37129

Picopat
iPhone 11 aldım. Pil sağlığını en üste çıkarmak istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim?

Orijinal adaptör ve kablo kullanmak dışında pek de bir çözümü yok. Sağlığı iyice azaldığında Deji bataryalara bakabilirsiniz.

iPhone 11 aldım. Pil sağlığını en üste çıkarmak istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim?
Eğer cihazı sıfır olarak satın aldıysanız, pil sağlığını korumak için birkaç yöntem var. Öncelikle mutlaka orijinal şarj aleti ve kablo kullanmanız gerekiyor. Şarj alışkanlığınızı 20-80 arasında tutmanız önerilir; yani pil seviyesi 20’ye düştüğünde şarja takmalı ve 80’e ulaştığında çıkarmalısınız. Bu yöntem, pilin şarj devirlerini artırmamak için uygulanır.

Pili 0’dan 100’e kadar şarj ettiğinizde 1 devir tamamlanır ve pil sağlığı, fabrika tarafından belirlenen devir limitine yaklaştıkça %100’den %99’a düşmeye başlar. 20-80 yöntemi uygulandığında ve bu kurallara dikkat edildiğinde pil sağlığınızı daha uzun süre koruyabilirsiniz.

Ayrıca ekran parlaklığınızı her zaman maksimum seviyede tutmamanız önemli. Telefon ekranları pilin en büyük tüketicilerindendir. Parlaklığı %15-20 seviyelerinde tutmaya çalışın; eğer bu yeterli değilse maksimum %50’ye kadar çıkarabilirsiniz.

Bunun dışında cihazı aşırı ısındıracak bir şekilde kullanmaktan, uzun süre oyun oynamaktan kaçının. Tüm bunlara dikkat ettiğinizde tahminimce pil sağlığınız 6-7 ay boyunca %100 olarak kalabilir. (Kendi cihazlarımda bu yöntemleri uyguluyorum ve yaklaşık 7 ay boyunca %100 pil sağlığı ile kullanabiliyorum.)

Ama tabii iPhone 11’in pil konusunda en kötü iPhone modellerinden biri olduğunu unutmamak gerekir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…