Arkadaşlar bununla alakalı geçen de konu açmıştım, iPhone 11 cihazın pil sağlığının hızlı düştüğüne dair. Cihazın pil sağlığı yaklaşık 2 ay öncesine kadar %87'ydi. Pil'de ise hızlı bir düşüş yoktu. Tam olarak 25 gün önce ben telefona iOS 18 beta güncellemesi yaptım. Güncelledikten sonra telefonun pili hızlı düşmeye başladı. Şu an da ise pil sağlığı %82. Bu 25 gün içinde yaklaşık olarak %3 - %5 gibi bir düşme oldu. Bunun sebebinin telefona iOS 18 beta yüklemem olduğunu düşünüyordum o yüzden 8 gün önce bilgisayardan iTunes kullanarak iOS 18 beta yerine iOS 17.5.1 sürümünü telefona geri yükledim. O zaman pil sağlığı %84'dü. Şu an ise %82'ye düştü. iOS 18 beta kuruluyken düşmesini anladım, ama iOS 17'ye geçmeme rağmen hâlâ düşüyor. Kullanıma bağlı derseniz, ben telefonu aldığımdan beri aynı kullanıyorum ve telefon pil sağlığı 4-5 ay öncesine kadar bu kadar düşmüyordu. 2023 Aralık - 2024 Mayıs arasında pil sağlığı sadece %2 düşmüştü. Şu an telefonu hâlâ aynı şekilde kullanmaya devam etmeme rağmen pil sağlığı çok hızlı düşüyor. Sebebi ne olabilir? Ben yaz ayındaki sıcakların biraz etkisi olduğunu düşünüyorum ama bu kadar da olacağını düşünmüyorum.