iPhone 11 Pro Max dokunmatiği kendi kendine basıyor

keremes.1

Centipat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, bir gün uyandım, telefona yöneldim ve telefonun dokunmatiğinin kendi kendine bastığını gördüm. Hiçbir şekilde yere düşmedi ama sıcaklar arttıktan sonra oldu. Batarya ile alakalı olabilir mi? Çünkü telefon soğukken ve şarjı yüksekken fazla dokunmatik problemi olmuyor fakat telefon ısınınca ve şarj düşünce sinir bozucu düzeyde kendi kendine basmalar oluyor. Telefona statik elektrik (çakmak manyetosundan) verdiğim zaman ufak düzelmeler olmuştu ama 5 dakika sonra tekrar başa sarıyor. Ekranı değiştirmem gerekiyor mu sizce yoksa bataryayı değişsem bu sorun da düzelir mi? Bu arada pil yan sanayi. Sağlığı %100 olarak görünüyor fakat kesinlikle değil, şarj %100 iken bir anda %55'e düşüyor sonra %0'a kadar 2-3 saat dayanıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:

Garantisi varsa yolala dokunmatiği bozulmuş.

Bu şekilde şarj düşüşünün tek sebebi bataryanın ömrünü tamamlamış olmasıdır. Ekran dokunmatiği problemine gelirsek bunun 2 sebebi olabilir.
1- Bataryanın şişkinlik yapıp ekrana alttan basınç uygulaması sebebiyle alt ekranın üst ekrana basınç uygulaması ve dokunmatiğin saçma sapan bir şekilde basması. Bu da ileride şöyle bir problem yaratır; Bataryayı değiştirmediğin yani bu basınç arttığı sürece alt ekran yani ekranın tamamının değişmesi gerekecektir.
2- Dokunmatik kısmı dediğimiz üst ekranın kırılmış olması ve bazı cam parçalarının ekrana kendi kendine basması.
2.seçenek olsa zaten görüp anlardınız. 1.seçenek olduğunu varsayıyorum herhangi bir fotoğraf görmediğim için. Şiddetle tavsiye ediyorum acilen bataryanızı değiştirin.

Telefonun ilk sahibi değilseniz belki bilmiyorsunuzdur veya telefonu tamir ettirdiyseniz, ekranı yan sanayi olabilir.

Kral hatta telefonun sol üstündeki ekran hafiften kalkmaya başladı sence bataryayı değiştirsem aynı zamanda dokunmatik problemide çözülür mü?

Kral hatta telefonun sol üstündeki ekran hafiften kalkmaya başladı sence bataryayı değiştirsem aynı zamanda dokunmatik problemide çözülür mü?
İçeriyi görmediğim için net bir şey söylemek pek mümkün değil. Ancak yüksek ihtimalle de evet diyebilirim. Teknisyenin görmesinde kesinlikle fayda var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…