IPhone 11 ''Sıvı Algılandı'' hatası nasıl çözülür?

bugraq

Kilopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Merhaba Technopat Ailesi,

Telefonumda almış olduğum sıvı algılandı uyarısı sonrasında telefonumu tekrardan açamıyorum. Bugün duşa girerken şarkı dinlemek amacıyla telefonumu da duşa soktum fakat telefonun ıslanmadığından emindim. Duştan çıktıktan sonra masanın üzerine su döküldü sonrasında telefona da haliyle biraz su geldi, yani hangi vakit oldu emin değilim ama telefon bir şekilde ıslanmayı başardı. Şarjım 2 kalmıştı, markete kadar gittim geldim. Tam telefonu şarja taktığım an ekranda "Liquid Detected" diye bir uyarı belirdi, ardından telefonun şarjı bittiği için kapandı ve o andan beri telefonumu açamadım. Şarja takıyorum, çıkarıyorum. Uzun süre şarjda beklediği de oldu fakat bu durumu nasıl çözebilirim bilmiyorum. Telefonla birlikte ilk defa duşa girdim sayılmaz, önceden de bir sürü kez girdim daha önce böyle bir şeyle karşılaşmadım. Yalnızca bir kere karşılaşmıştım onda da hiç sorun olmadan düzelmişti kendiliğinden.

Yardımlarınızı bekliyorum,
İyi akşamlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam suya dayanıklılığı var bu cihazlar su geçirmez değil. İlki olmaz ikincisi olmaz üçüncüsünde temas olabilir. Sim kartını çıkarın orada içindeki bant kırmızı ise cihaz su geçirmiş demektir.

Tekrardan merhabalar hocam, cihazların suya yalnızca dayanıklı olduğunu biliyorum. Zaten bundan dolayı da olabildiği kadar hassas davranmaya çalıştım.

Sim kartını çıkarıp ışık altında incelediğim vakit Sıvıyla Temas Göstergesi Bandının beyaz renk olduğunu gördüm. Yani kırmızı renge dönmemiş.

Anladım hocam. O zaman telefonu sabaha kadar bekletme şansınız varsa bekletip sabaha sarja takarak tekrar deneyin. Sorunun çözüleceğini düşünüyorum o zamana kadar.
Hocam ben telefonun şarjı bitince biraz panikledim, telefon kapandıktan sonra bir süre şarja takıp çıkardım. Bu kötü bir sonuç doğurmaz değil mi?

Sensörler yoğun buharlı ortama maruz kalınca da benzer hatayı verebiliyorlar. Samsung cihazımda başıma geldiğinde sabaha kadar pirinçte beklettikten sonra şarja taktığımda sorun çözülmüştü. Hem riske atmamış olursunuz.

Hocam ben telefonun şarjı bitince biraz panikledim, telefon kapandıktan sonra bir süre şarja takıp çıkardım. Bu kötü bir sonuç doğurmaz değil mi?
Eğer hata sonucu sıvı algılandı diyorsa bir sorun yaşanacağını sanmıyorum. Islandıysa kurusun biraz. Ben tuvalete düşürüp sarja takmıştım sıvı algılandı deyip elektriği kesti, bir kaç saate geri düzeldi.

Hocam yanlış hatırlamıyorsam Apple’nin sitesinde pirince yatırmanın zarar verebileceği yazıyor.

Tamamdır hocam, her şey için teşekkür ederim. 2-3 saat sonra tekrardan bir şarja takıp denerim, olmadı sabah uyandığımda tekrar takarım.

Yarın test ettiğim zaman sizleri de haberdar etmiş olurum, hayırlı geceler.

Haklısınız belki ondan dolayı da olabilir, hem havalar da son 2 günden beri inanılmaz sıcak ve nemli. Belki her şey üst üste gelmiştir diyip kendimi sabaha kadar avutacağım şu anlık sadece.

iPhone'unuz veya aksesuarınız ıslaksa​

Kabloyu iPhone'unuzdan, kablonun diğer ucunu ise güç adaptöründen veya aksesuardan çıkarın.

iPhone'unuz ve kablo tamamen kuruyana kadar kabloyu tekrar takmayın.

iPhone'unuzun kurumasını sağlayın:

1. iPhone'unuzu bağlayıcısı aşağı bakacak şekilde hafifçe elinize vurarak fazla sıvının akmasını sağlayın. iPhone'unuzu hava akımı olan kuru bir yerde bırakın.
  2. En az 30 dakika bekledikten sonra Lightning veya USB-C kablosuyla şarj etmeyi veya bir aksesuar bağlamayı deneyin.
  3. Uyarıyı tekrar görürseniz bağlayıcıda veya kablonuzdaki iğnelerin altında hâlâ sıvı var demektir. iPhone'unuzu hava akımı olan kuru bir yerde bir gün kadar tutun. Bu süre boyunca bir aksesuarı şarj etmeyi veya bağlamayı tekrar deneyebilirsiniz. Aygıtın tamamen kuruması 24 saati bulabilir.
  4. Telefonunuz kurumasına rağmen hâlâ şarj olmuyorsa kabloyu adaptörden çıkarın ve adaptörü (mümkünse) duvardan sökün ve yeniden bağlayın.
Yapmamanız gereken birkaç şey:

• iPhone'unuzu harici bir ısı kaynağı veya basınçlı hava kullanarak kurutmayın.
  • bağlayıcısının içine pamuklu çubuk veya kağıt havlu gibi yabancı maddeler sokmayın.
  • iPhone'unuzu pirinç dolu bir torbaya koymayın. Aksi takdirde küçük pirinç parçacıkları iPhone'unuza hasar verebilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…