Forum arkadaşımızın elektronik kart temizleme spreyi hakkında bilgisi olmadığından "mantıksız şeyler" adı altında yanlış bilgi verdiğini gözlemlemekteyim. Bir önceki yorumdaki öneri dolayısıyla öneride bulunmuştum fakat konuyu netleştirelim alkol önerisi tehlikeli, bu tarz parçalar alkol ile temizlenmez çünkü cihaz üzerinde kalıntı bırakır ve zarar verir. Fırça ile de temizleme bu parçada işe yaramaz yapılacak temizlik için uygun ürün elektronik kart temizleme spreyleridir ben size nasıl temizlik yapacağınızı detaylı şekilde açarak bilgi vereyim konu aydınlığa kavuşsun. Bu tamir denemesini yaptığınız takdirde de sorun çözülmez ise sorun donanımsaldır.
Elektronik kart temizleme spreyini size şöyle izah edeyim. Özellikle lehim bağlantılarının zarar görmemesi için ve özellikle PC anakart onarımlarında hassas anakart bölgelerinde sadece elektronik kart temizleme spreyi kullanılır. Yani sprey ile anakart yıkanabilir araştırabilirsiniz. Keza şahsi tecrübemle onlarca cep telefonu, kamera, hoparlör temizliğinde kullandığım ve başarı yüzdesi net olan üründür bu spreyler. Ayrıca fırça kullanımı uygun değildir. Fırça ile örneğin 280 bacaklı bir devreye 1 snyede zarar verebilirsiniz. Konumuz özelinde ise fırça ile kiri ahize veya hoparlörün yuvasına daha fazla itmiş olursunuz. Şu şekilde temizleme yapabilirsiniz.
0. kullanabileceğiniz ürün selsil elektronik devre kart temizleyici sprey muadilleri de olabilir fakat yağsız olması önemli.
1. telefonunuzu kapatın.
2. yağsız elektronik kart temizleme spreyini ile ahize ve hoparlörlerinize sıkın tedirgin olmanıza gerek yok 30 dk içerisinde hiçbir kalıntı kalmaz. Süre olarak 30 dk yazıyorum çünkü temizlik yapılacak parça küçük olduğundan oksijen ile ürünün kiri arındırması süresi var ve sıkılan sprey temizliği yaptıktan sonra uçacak.
3. temizlik esnasında örneğin ahizeye sıktınız spreyi. Kirin akması için telefon ekranını aşağı yöne çevirin. Benzer şekilde hoparlörü temizlerken de hoparlör bölümü altta kalacak şekilde çevirin.
4. ardından 30 dk sonra telefonunuzu açıp problemin devam edip etmediğini kontrol edin.