iPhone 11 ve 12'de NFC yok mu?

15894

Megapat
Kendi telefonum iPhone 12'de denetim merkezinden baktım NFC yok! Hadi benim telefonum tamir gördü belki o yüzdendir ama hiç tamir görmemiş 11'de baktım onda da yok, denetim merkezinde de yok. Ben mi bulamıyorum yoksa gerçekten mi yok? Eski iPhone 7'imde NFC mevcut...

iPhone 12 NFC özelliğini açma için aşağıdaki adımları takip ediniz;

• Adım 1: İlk olarak ‘’Ayarlar’’ bölümüne giriş yapın.
  • Adım 2: Daha sonra ‘’Kontrol Merkezi’’ seçeneğine dokunun.
  • Adım 3: Kontrol merkezi alanında ‘’NFC etiket okuyucusu’’na gelin ve + işaretine tıklayın.
  • Adım 4: Bu aşamadan sonra sadece NFC seçeneğine tıklamanız yeterlidir.

Kendi telefonum iPhone 12'de denetim merkezinden baktım NFC yok! Hadi benim telefonum tamir gördü belki o yüzdendir ama hiç tamir görmemiş 11'de baktım onda da yok, denetim merkezinde de yok. Ben mi bulamıyorum yoksa gerçekten mi yok? Eski iPhone 7'imde NFC mevcut...
Var. Siz bulamamışsınızdır.

NFC var. iPhone 12 kullanıyorum ve sürekli NFC ile kart yüklemesi ya da kimlik taratma gibi işlemler yapıyorum.

NFC özelliği denetim merkezinde bulunmuyor sadece. 10 fan itibaren var NFC.

IPhone'da NFC zaten sürekli aktiftir sadece tektiklenmesi gerekiyor mesela bir banka uygulaması üzerinden banka hesap açarken bizden yeni kimlikteki NFC'yi okutmamız istenir.

Bu arada iPhone X gibi eski bazı modellerde denetim merkezinde NFC seçeneği var.

İ11 PM iOS 16.4.1

IMG_0180.jpeg
IMG_0179.jpeg
IMG_0178.jpeg

NFC özelliği bulunmakta ancak biraz kısıtlı çalışmakta, NFC özelliği iPhone 6 ve sonrası modellerde mevcut. Jailbreak+Tweak ihtimalini göz önünde bulundurmazsak günlük senaryoda kimlik kartı okutmak dışında bir işe yaramayacaktır.

Eğer denetim merkezinde bulamıyorsanız bir şekilde ‎NFC Tools kullanın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı