F/P olarak karşılaştıracak olursanız hangi telefonu almalıyım? Çok fazla fotoğraf/çekim veya oyun oynamak gibi amacım yok. Uzun süreli kullanacağım için iPhone 11/12/13 hangisini ve hangi serisini tavsiye edersiniz?
11’ler genelde beğenilmiyor donanımsal olarak zayıf bulunuyor. E fotoğrafla çok işim yok diyorsun. Fiyat olarak 13’ün altında kaldığına göre ben 12 diyorum.
12 geçen seneye kaldı hem uzun süreli bir telefon alacaksınız 11'i tavsiye etmiyorum yeni bir telefon alıp 1 sene fazladan kullanabilirsiniz tavsiyem 13 alın.
11’ler genelde beğenilmiyor donanımsal olarak zayıf bulunuyor. E fotoğrafla çok işim yok diyorsun. Fiyat olarak 13’ün altında kaldığına göre ben 12 diyorum.
Güncellik için 13, bir tık az güncellik için 12, bir tık daha az güncellik için 11
Klasik Apple
Şaka bir yana da IPhone 11 12'ye göre daha ucuz ancak tavsiyem 12 olurdu.
Klasik bir kullanıcı için 11 öneririm 12 almak yerinede bütçe varsa kesinlikle 13 alınır uzun süre güncelleme desteği bile yeterli kamera işlemci hız konusuna girmiyorum bile bütçe var ise iPhone 13 alınmalı her türlü.
iPhone 13 de alabildiğinize göre bütçenizin yüksek olduğunu tahmin ediyorum o halde iPhone 14 modelini beklemenizi tavsiye ederim. İddialara göre iPhone 14'ün tüm modelleri 120 Hz ekran ile gelecekti. En son ne oldu bilmiyorum ama aceleniz yoksa bekleyin derim. Çıkış tarihi yaklaştıkça 120 Hz mevzusu çok daha netleşmiş olur.