iPhone 11 vs iPhone SE

gigaachad

Megapat
Merhaba,

Ben yakın zamanda telefon almak istiyorum, kafamda iPhone serisinden devam etmek var, nedeni şu an kullandığım Android telefonum var ve ben mobil yazılım yaptığım için iOS tarafında da ilerlemek istediğimden iPhone ekosistemine bir taraftan giriş yapmak istiyorum. Araştırmalar yaptığımda fiyatlar tabii ki çok yüksek geldi ve ben taksit yaparak almayı düşünüyorum. Baktığımda ise hep 3 ay olduğunu gördüm, en azından 6 veya 12 ay arasında taksit yapabilsem iyi olabilir. iPhone 11 ve iPhone SE arasında kaldım. Tamamiyle sebebi özelliklerinden değil, fiyat açısından. Telefonu mesaj, müzik, fotoğraf çekmek ve projelerimi test etmek amacıyla kullanıyor olacağım. Batarya konusunda sıkıntım yok, yanımda powerbank taşımaya alışığım Android'den dolayı. Aklımda yenilenmiş telefonlardan almak var, sizce o ne kadar mantıklı? iPhone telefonlarda kişiye özel bir telefon kaydı mı ne oluyormuş bilmiyorum. Bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim, şimdiden teşekkürler.

Sadece SE yazarsan 3 farklı model var. SE 2016, 2020 ve 2022. Üç cihaz arasında 3 fark var. Güncelleme desteği, donanım ve batarya performansı.

iPhone 11 ile 2020'nin donanımı aynı. Gerisinde tamamen 11 üstün. 2016 direkt çöp bir cihaz zaten. 2022 ise sadece donanım ve güncellik olarak 11'den üstün. Onun dışındaki özelliklerde yine 11 daha üstün.

En güncel cihaz olsun demiyorsan 11 daha iyi. En güncel cihaz olsun diyorsan SE 2022.

SE 2020 modelinden bahsediyorum da, eğer taksitlendirmeyi 6 yapabilirsem bir şekilde IPhone 11 almak tercihim olucak, eğer böyle bir seçenek yok ise 3 ay taksit ile IPhone SE 2020 alacağım. IPhone SE 2020'den vazgeçip yenilenmiş IPhone 11 almayı da düşünmüyor değilim. Bu konuda fikriniz nedir?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…