iPhone 11'de arama sırasında ses çok az geliyor

Kemal05

Hectopat
Arkadaşlar annem de iPhone 11 var ona bugün cam koruyucusu taktırdı ve taktırdığı zaman onu kim ararsa arasın sesi aşırı az geliyor ama normal de YouTube, Facebook vs. uygulamalar da ses normal geliyor onlar da bir sorun yok. Bu sorun sadece arama sırasın da oluyor Messenger'ın aramasında da test ettim yine aynı sorun var. Benim düşüncem koruyucu cam telefonun sensörune bir şekil de engel oluyor ve bu yüzden oluyor. WhatsApp'ta ses kaydı dinlerken kulağına koyduğumuz da sesi bizim duymamız kadar kısıyor.

Arkadaşlar annem de iPhone 11 var ona bugün cam koruyucusu taktırdı ve taktırdığı zaman onu kim ararsa arasın sesi aşırı az geliyor ama normal de YouTube, Facebook vs. uygulamalar da ses normal geliyor onlar da bir sorun yok. Bu sorun sadece arama sırasın da oluyor Messenger'ın aramasında da test ettim yine aynı sorun var. Benim düşüncem koruyucu cam telefonun sensörune bir şekil de engel oluyor ve bu yüzden oluyor. WhatsApp'ta ses kaydı dinlerken kulağına koyduğumuz da sesi bizim duymamız kadar kısıyor.

Ahize mi? Hoparlör mü?

Bence sizin de düşündüğünüz gibi koruyucu telefonun sensörlerine engel oluyor. Çıkarırken kırılma ve bir daha kullanılamama riski yüksek yani yeni ekran koruyucu parası çıkabilir fakat isterseniz ekran koruyucuyu söküp tekrar deneyebilirsiniz.

Arama yaparken şu kısımlara bir bakın.

5ABD7DDE-8E07-40B4-8B12-2ABC8E69E88D.jpeg

Buradan arama yaparken çıkarsa 2.seçenek değiştirin.

3B431F31-235D-4A18-B792-988C3039E901.jpeg

@Emir Bozat ahize ne demek bilmiyorum ama hoparlörden olduğunu düşünüyorum çünkü sadece zırlarken oluyor aramayı açtığımız da duzeliyor.

Ahize dediğimiz yer bu hocam karşı taraf konuşurken ses gelen yer kullanmış olduğunuz ekran koruyucunun ahize kısmı boş mu?
unknown.png

Ekran koruyucu taktırmadan önce böyle bir sorun varmıydı?
Yoktu. Şimdi bazı şeyler denedik telefonu karanlık bir yere veya sensörü kapatçak bir yere koyduğumuz da ses normal geliyor. Ilkin de annemin çantasının içine koyduk orda normal çaldı sonra elimiz ile sensörü kapattık yine normal çaldı. Bu Cuma gidip koruyucuyu çıkarttırcak o zaman deniyeceğiz yine.

Yoktu. Şimdi bazı şeyler denedik telefonu karanlık bir yere veya sensörü kapatçak bir yere koyduğumuz da ses normal geliyor. Ilkin de annemin çantasının içine koyduk orada normal çaldı sonra elimiz ile sensörü kapattık yine normal çaldı. Bu cuma gidip koruyucuyu çıkarttırcak o zaman deniyeceğiz yine.

Bence tavsiyem dediğiniz gibide ekran koruyucu söktürmeniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı