iPhone 11'i Nasıl Buldunuz?

Iphone'yi sırf tasarımı için seviyordum ama bu telefonda tasarım kötü. Keşke çizgilerini bozmasalardı.

Ayrıca Apple'ın bence en kötü hamlesi olan kulaklık jakını kaldırma olayını, onunla dalga geçen Samsung bile son modelinde taklit etti sonuçta Dahası var mı? En yakın rakibin bile seni izliyor yani
Bence bu ikisi bir tutulmamalı. Samsung, jakı Q4 2019'da BT 5.0 varken yani bluetooth teknolojisi geliştiğinde ve yaygınlaştığında; ayrıca kalem ve bataryanın iPhone'a göre devasa yer kapladığı Note serisinde kaldırdı. Apple ise kasanın devasa, bataryanın küçük; kalemin bile yer almadığı iPhone 7/Plus serisinden Q4 2016'da kaldırdı.
Samsung, Note 10+'ı ön sipariş verenlere Galaxy Buds hediyesi verdi. Apple ise Airpods için ayrı 199$ istedi. Yani yaptıkları şey aynı olsa da kısmen aynı şey değiller. Saygılar.
Anladım, o konuda haklısın bence de. Tam olarak ne alacağımızı da bilmemiz gerekir. iPhonedo'yu ben de çok eskilerden beri takip ederim.
Canlı yayınını izledim, konferansta beklediğini bulamadı. Bence o da pro motion bekliyordu.
İyi de bu tasarımın benzeri ilk Mate 20 Pro'da kullanılmıştı. Kulaklık girişinin kaldırılması taklit edilecek bir şey değil bence. Diğer firmalar Apple'dan cesaret buluyor sadece. Ayrıca dediğiniz taklit dönemi bitti artık. Android'de çok daha inovatif cihazlar çıkıyor. Mesela Galaxy Fold, Vivo Nex 3, Oneplus 7 Pro, Note 10+. Bu cihazlar neyi Apple'dan taklit etti söyleyebilir misiniz? Ayrıca şu var, taklitciler dediğin geçen nesilde sona erdi. Mi 8, Oneplus 6, Huawei Mate 20 Pro, o neslin son cihazlarıydı.
Apple yine gerçek telefonları tanıttı. Tasarımı gayet güzel. Donanımı, gücü ortada. Yargı dağıttılar yine.
Gerçek telefonu 19, 26 Eylül (Mate 30 Pro, Oneplus 7T Pro) ve Ekim'de (Pixel 4 ailesi) göreceksiniz bence. Saygılar.

Asıl olay İphone'nun Mate 20 Pro'dan kopyalanması ama Mate 20 Pro modelinde şık duruyor kamera.

Son düzenleme:
@Sylveon Mate 20 Pro modelinde kare tasarımda 3 kamera ve flaş birbirine paraleldi ve daha güzel duruyordu.
iPhone 11 modelinde bunlari paralel yapmamışlar 3.kamera ve flaş çok kötü duruyor.

700 dolar bence iyi fiyat ama Türkiye'de ki ayrı vergileri katarsak nolacak onu bekliyorum.

Yaptıkları aynı şey değil zaten. Samsung tonlarca özellik sunup bizim yüzümüzü güldürdü. Fakat örneğin geniş açılı kamerayı devreye soktuğunda diğer iki kamerayı kapatmak gibi bir saçmalığa sahip. Ayrıca diyafram ve kameralar arasındaki geçişte halan donmalar yaşanıyor şu an bile. Samsung, pazarda Apple'dan pay alabilmek için Buds hediyesi de vermek zorunda, kablosuz şarj aracını da vermek zorunda. Çünkü şu an geride olan Samsung maalesef. Ayrıca mesela Samsung'un vaadettiği çelik kasa da gelmedi. Apple'ı savunmuyorum yanlış anlama. Senin gibi ben de karşılaştırıyorum bu ikisini. Evet Apple'ın şu anki sürecinden ben de memnun değilim ama Apple cihazlarla hiçbir sorun yaşamadım şimdiye kadar. Ne donanım ne de yazılım olarak. Güvenerek alabiliyorum. Ayrıca Samsung da artık 10000 TL bandına çıktı fiyat olarak.

Kulaklık jakını kaldırdıkları için şu an ben bile uyuz oluyorum ama taklit edip herkes kaldırıyor. Tamam biliyorum Apple'dan önce de kulaklık girişi olmayan telefonlar ve çentikli modeller vardı. Ama şu an bir Apple takipçiliği söz konusu piyasada.

Mate 20 Pro modelinde kare tasarımda 3 kamera ve flaş birbirine paraleldi ve daha güzel duruyordu.
iPhone 11 modelinde bunlari paralel yapmamışlar 3.kamera ve flaş çok kötü duruyor.
Ve ek olarak kamera yeri ve telefon boyutundan dolayı çok büyük durmuyordu.

Ve ek olarak kamera yeri ve telefon boyutundan dolayı çok büyük durmuyordu.
Şunu atmak isterim.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Hiç sırıtmamış bence

Haklısınız. Ama şöyle bir nokta var, şuan pazar lideri Samsung diye biliyorum. Öyle olduğu halde promosyonları gayet başarılı. Apple ise pazar payı geçtiğimiz yıllarda düşmesine rağmen neden hâla böyle pazarlama taktiği ile gidiyor anlaması güç. Bence 2020 iPhone'lar daha iyi olacak. Android artık sorunlarını çözdü ama sizi çok iyi anlıyorum; eskiden Android'de sorunlar yaşasam ben de temkinli yaklaşırdım. Ayrıca bence Apple'ı taklit etmiyor firmalar. Her üreticinin işine gelen bu olayı, Apple yapınca diğerlerine cesaret veriyor. Endüstriye yön verme değil bu bildiğiniz endüstriyi kısıtlama

Bir de sırf (sizi kastetmiyorum) "endüstriye yön veriyor" ya da "çentiği ilk o yaygınlaştırdı" diyenler için söylüyorum. Bir telefonu alırken endüstriye neler kattığına göre değil, şu anki özelliklerine; inovasyonuna ve kendi önceliklerinize göre karar verin bence. Saygılar.

Bu Apple yıllarca milleti kekliyor. Tasarım, arayüz, ve fiyat katlaması aynı. Elimde iphone 7 var bozulursa birdaha asla almam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…