Büyükbabam geçenlerde vefat etti, ondan bana da iPhone 11 düştü. Bu sene kullanmayacağım, belli başlı nedenleri var. Üniversiteden mezun ol, öyle verelim vs. dediler. Ayrıca telefona ihtiyacım da yok. Yani 2026'dan itibaren hesaplamak gerekirse ben o telefonu kaç sene kullanabilirim? Ya da kullanmayıp satıp elime üç beş kuruşun geçmesi daha mı mantıklı?
Öncelikle Allah rahmet eylesin hocam, ben olsam 11'i satıp bütçemin yettiği bir iPhone modeline geçerdim bu da minimum 13-14 olurdu. Güncelleme desteği bittikten sonra değer kaybediyor, değerliyken satmak en iyisi.
iPhone X çıkmadan önce babama iPhone 8 Plus aldık. Hala kullanıyor. Buradan hesaba çıkarsak oyun oynamayacaksanız ağır iş yapmayacaksanız sosyal medya ve günlük kullanım için birkaç sene daha rahatlıkla yetecektir.
Bence ömrü doldu bile. Yanlış anlamayın ama gerek görünüm, gerekse de donanımsal olarak bayağı geride kaldı. Cihaz hala akıcı olsa da o ekranla çoktan ömrünü doldurdu.
Öncelikle başınız sağ olsun. Eğer telefon ile çok uğraşmıyorsanız elinizde de tutabilirsiniz. Bende de var. Önümüzdeki sene pilini değiştireceğim kullanmaya devam edeceğim. Eğer kullanım süreniz az ise mesajlaşma ve sosyal medyaya girmek için fazlasıyla yeterli bir telefon.
Öncelikle başınız sağ olsun. Eğer telefon ile çok uğraşmıyorsanız elinizde de tutabilirsiniz. Bende de var. Önümüzdeki sene pilini değiştireceğim kullanmaya devam edeceğim. Eğer kullanım süreniz az ise mesajlaşma ve sosyal medyaya girmek için fazlasıyla yeterli bir telefon.
Şu anda desteği bitmedi ne zaman bitecek tam bilgim yok ama 1-2 sene daha var sanırım desteği. Şöyle de bir gerçek var ben 6S kullanıyorum, sizin beklentileriniz de önemli. Günlük kullanımda yetmeyecek telefon değil ama 2.el piyasasını çok bilmesem de ortalama bir değere satıp üstüne de bir miktar para harcayarak daha güzel güncel telefonlar alabilirsiniz.