iPhone 12 almak yerine üst model mi alınmalı?

Biraz fazla olmuş cidden.
 
Hocam siz böyle düşünecekseniz her zaman yeni bir model çıkıyor siz telefon almaktan aldığınız telefonu kullanamazsınız böyle düşünürseniz. iPhone 12 aşırı iyi bir cihaz. Kaç gb aldınız bu arada?
 

Bencede biraz pahalıya patlamış. Aynı paraya 1K daha koyup iPhone 13 alsan daha iyi olurmuş ama 12 de işini görür.
 
iPhone 12 yerine iPhone 13 alınmaz ama 12 yerine 14 daha mantıklı. Ama 13'ten 14'e geçmekte mantıklı değil. Kısaca Apple'da yükseltme yapacaksan (düz modele) en az 2 model yükseltme yapmalısın (çünkü ardışık modellerde pek de yenilikler olmuyor).
Ama kaskoya pek gerek yoktu.
 
12 yerine 13 gayet mantıklı.(128GB Modelleri Baz Alarak) 12 ile 14 arasında 6K var. 13 ile sadece 2K.

Ve sadece RAM farkı var 13-14 arası.
 

4Sden beri kullanıyorum. Kısıtlama diyorlar hep ama neyin kısıtlaması anlamadım gitti yıllardır. Kulaklığım, saatim vs ekosistemden aşırı memnunum ben de. Samsung güzel mi güzel telefon fakat aldığım an yarı değerine düşcekse gerek yok. Bu paralar artık yatırım düzeyinde. 6 senelik IP6'yı asgari ücret 2300ken 1600'e sattım ve geçen babamın telefonu çizikli, yamuklu IP6 32 GB 1200TL'ye sattım hala satılıyor.
 
Korsan kullanmayı özgürlük sanıyor bir çoğu.
 



Babamın 2 senedir kullandığı Note 20'nin ikinci elde alınacağı fiyat. Eğer kendiniz satarsanız daha iyi fiyatlara da gider. İlk çıktığı dönemdeki sıfır fiyatının üstüne koymuş ikinci elde. Aldığın an yarıya düşmesi falan yalan tamamen. 2 senede TL bazında kar ettirmiş. TL değerini yitirdi gerçi ama anladınız.
 
12 yerine 13 gayet mantıklı.(128 GB modelleri baz alarak) 12 ile 14 arasında 6K var. 13 ile sadece 2K.

Ve sadece RAM farkı var 13-14 arası.

Tamam işte onu diyorum hemen hemen. 13'ten 14'e geçilmez ama 12 de gayet yeterli illa 13 almasına gerek yok. Zaten olay telefon almakta değil telefonu satıp almakta eğer alacaksan farkı kapatıp 12 yerine 13, 13 yerine de 14 alınabilir ( ikisinin de arasında 1-3 k fark var değer yani) ancak düz model satıp düz model alınmaz zaten. Ama doğru diyorsunuz aradaki fark kapatılabilirdi.
 

Hocam şu modelini şu kadar kullandım diyebileceğim bir telefon markası değil. Ama Android tarafına hakimim. Samsung One UI sonrası kesinlikle büyük bir yol aldı. Eğer Samsung kullanıcısı olarak 6 GB RAM ve üstü bir cihaz kullanıyorsa bir kişi kesinlikle yaşadığı deneyimden memnundur. Kendim şu an Realme UI (Android 10) kullanıyorum çok akıcı bir yazılım fakat root yardımı ile arka plandaki RAM harcayan kullanmadığım sistem uygulamalarını kaldırdım bu da yaklaşık 600-700 MB RAM daha fazla boşta olmasını sağladı. Telefon 4 GB RAM'e sahip olduğu için bunu yapmak zorundaydım. Apple'ın buradaki artısı belirli bir ömrü var her cihazın ve bu süre içinde kullanıcı bu tarz bir ayar yapmak zorunda kalmıyor. Ama fiyat performans olarak Android ekosistemini tek geçerim.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…