Bunun yanında IOS'un Android'den çok daha iyi olduğu da bir gerçek ancak Android'in ve Android cihazların daha iyi olduğu alanlar da saymakla bitmez.Yıl 2020 olmuş. Telefonlar çentikli. Ekrana entegre parmak izini beceremedikleri için koymuyorlar. 6.1 İnç telefona 720P 326PPI LCD ekran koyuyorlar. Pilleri çabuk eskiyor. Batarya hızlı bitiyor. 60 Hz ekran koyuyorlar. USB 3'e daha geçmediler. Ve bu telefonlara ederinin 2 katı fiyat koyuyorlar. Yeterli mi?
Android 120HZ koyuyorda da ne oluyor? Samsung'lar 40 kare/saniyede kısıtlı. Fortnite'da 30 üstü alan yok. İllaki daha smooth bir görüntü fakat baktığın şey küçücük bir telefon. O eleştirdiğin LCD ekran hem AMOLED'e göre daha ucuz hem saçma bir şekilde daha iyi (iPhonedo'nun XR incelemesine bak bi). Ekrana parmak izini, normal parmak izi gibi beceren bir firma yok zaten adamlar mükemmelliyetçi. Pil konusu büyük kasalarda çözüldü, yarı hacimde oyunda daha fazla dayanıyor ve çabuk eskidiğini de düşünmüyorum. USB konusunda bir fikrim yok, fakat kablosuz seçenekleri çok zengindi. Çentik dediğin şey sadece ahize ile ön kamera değil, bunun örneği Android'de yok. Fiyatı da ABD'de üst sınıf Samsung'la aynı, Samsung Türkiye'ye özel fiyatlandırma uyguladığı için farketmiyor olabilirsin, keşke Apple da uygulasa. Bu arada aynı paraya çok daha hızlı işlemci (bunun sonucunda çok daha iyi kamera deneyimi) ve daha uzun kullanım alıyorsun. Üst segmentte rakipsiz sayarım Apple'ı orta segmente de girmeye başladılar keşke şu yeni SE çabucak Türkiye'de stoklara girse.Yıl 2020 olmuş. Telefonlar çentikli. Ekrana entegre parmak izini beceremedikleri için koymuyorlar. 6.1 İnç telefona 720P 326PPI LCD ekran koyuyorlar. Pilleri çabuk eskiyor. Batarya hızlı bitiyor. 60 Hz ekran koyuyorlar. USB 3'e daha geçmediler. Ve bu telefonlara ederinin 2 katı fiyat koyuyorlar. Yeterli mi?
Bu kadar emin konuşmasanız çok güzel olur, Mate 20 Pro modeline bak bi'....bunun örneği Android'de yok.
Türkiye'de yaşıyoruz bizim için Türkiye fiyatlandırması önemli.Fiyatı da ABD'de üst sınıf Samsung'la aynı, Samsung Türkiye'ye özel fiyatlandırma uyguladığı için farketmiyor olabilirsin,
Apple'ın daha performanslı olmasının sebebi düşük çözünürlüğüdür, yoksa hepsi ARM çekirdekler kullanıyor bu yüzden Snapdragon ile A serisi çiplerin arasında hiçbir zaman büyük bir fark olmadı. Üst segment Android telefonlardaki ekstra özelliklerin %90'ı iPhone'larda yok. iPhone SE ise kendi fiyat bandındaki hiçbir Android telefonla yarışamaz. Ayrıca amiral gemisi Android'lerin kamerası, amiral gemisi iPhone'lardan daha iyi.Bu arada aynı paraya çok daha hızlı işlemci (bunun sonucunda çok daha iyi kamera deneyimi) ve daha uzun kullanım alıyorsun. Üst segmentte rakipsiz sayarım Apple'ı orta segmente de girmeye başladılar keşke şu yeni SE çabucak Türkiye'de stoklara girse.
Mate 20 Pro 1 gol attı bana pekiBu kadar emin konuşmasanız çok güzel olur, Mate 20 Pro modeline bak bi'.
Herkes Türkiye'de yaşamıyor, ayrıca üst segmentte neredeyse Samsung'la aynı fiyata satılıyor.Türkiye'de yaşıyoruz bizim için Türkiye fiyatlandırması önemli.
İşlemci olarak maalesef Apple kat ve kat daha iyi. Bu fark çözünürlükten de değil sentetik testler ekran kapalı 1080p, 2k gibi yapılabiliyor saf performanssa amaç, oyun ise düşük çözünürlük olduğu için performanslı demek doğru fakat kime zararı varApple'ın daha performanslı olmasının sebebi düşük çözünürlüğüdür, yoksa hepsi ARM çekirdekler kullanıyor bu yüzden Snapdragon ile A serisi çiplerin arasında hiçbir zaman büyük bir fark olmadı. Üst segment Android telefonlardaki ekstra özelliklerin %90'ı iPhone'larda yok. iPhone SE ise kendi fiyat bandındaki hiçbir Android telefonla yarışamaz. Ayrıca amiral gemisi Android'lerin kamerası, amiral gemisi iPhone'lardan daha iyi.
iPhone telefonlardaki video kalitesi herhangi bir Android telefonda yok tabi ki. Ama fotoğraf konusunda Android telefonlar daha iyi. AMOLED'lerde ekran yanması sorunu çözüldü gibi, ki zaten AMOLED telefon alırsam karanlık modda kullanırım. iPhone SE 2 yerine üzerine biraz daha para koyup OnePlus 7T veya S20 almak daha mantıklı. iPhone daha performanslı olsa da Android telefonların geride kalır bir yönü yok. Android işletim sistemi daha açık olduğu ve istediğimi yapabildiğim için tercihim yine de Android olacaktır. Ayrıca size göre artı olmayan özellikler bana göre artı.İşlemci olarak maalesef Apple kat ve kat daha iyi. Bu fark çözünürlükten de değil sentetik testler ekran kapalı 1080p, 2k gibi yapılabiliyor saf performanssa amaç, oyun ise düşük çözünürlük olduğu için performanslı demek doğru fakat kime zararı varAyrıca o Snapdragon işlemciler aynı anda nedense 3 kamera ile 4K60 HDR video (her kamera HDR çekiyor mu emin değilim) çekemiyor. Kameralar gereksiz piksel ekleyip 108MP kamera falan yapıyorlar fakat o kameralar video çekmese daha iyi. Resim olarak da megapikselin avantajını iyi kullanıyorlar o konuda bir şey diyemem. Artılar herkese göre değişir, bana göre Type-C, ekrana gömülü parmak izi, USB 3.1 Gen 2, 90 HZ 2 yıl içinde yanık olacak Amoled ekran bir artı değil, benim gözümde tek eksiği 5G o da yeni yaygınlaşmakta fakat Apple geç kaldı. SE ise aklı olanlar için o 50 dolarlık indirimden de sonra o fiyat aralığında Android telefon aldırtmayacak bir telefon. (Pil ve büyük ekran derdin yoksa). Bu arada video işleme testlerine bak, Büyük bir fark olmadı dediğin işlemciyle mantıksal işlemde en az 2 kat fark oluyor.
Kişisel bir durum elbette. iPhone kısmını savunsam da bende açık kaynaklı olduğundan Android'i seviyorum. Fiyat konusunda ülkemizde saçmalık var çünkü yurt dışında SE 2 bahsettiğin telefonların yarı fiyatında maalesef...iPhone telefonlardaki video kalitesi herhangi bir Android telefonda yok tabi ki. Ama fotoğraf konusunda Android telefonlar daha iyi. AMOLED'lerde ekran yanması sorunu çözüldü gibi, ki zaten AMOLED telefon alırsam karanlık modda kullanırım. iPhone SE 2 yerine üzerine biraz daha para koyup OnePlus 7T veya S20 almak daha mantıklı. iPhone daha performanslı olsa da Android telefonların geride kalır bir yönü yok. Android işletim sistemi daha açık olduğu ve istediğimi yapabildiğim için tercihim yine de Android olacaktır. Ayrıca size göre artı olmayan özellikler bana göre artı.
Türkiye'de Apple ürünlerine ekstra vergi getiriliyor bu yüzden ederinden pahalıya satılıyor. iPhone alınmaz dememin sebebi tamamıyla bu.Fiyat konusunda ülkemizde saçmalık var çünkü yurt dışında SE 2 bahsettiğin telefonların yarı fiyatında maalesef...
İşletim sistemi konusunda IOS kullanmadığım için henüz herhangi bir fikrim yok şu anki Android telefonum teknik özelliklerinden ötürü beni bayağı bir kısıtlıyor zaten. Ayrıca ekran teknolojisinin kullanıcı deneyimini etkilemesi saçmalık. S20 gibi Android telefonların ekranlarından ve yetersiz destekten ötürü SE kadar götüreceğini düşünmüyorum. SE eski kasalı olmasaydı ve keşke Türkiye'de 2 katı fiyata satılmasaydı.iPhone telefonlardaki video kalitesi herhangi bir Android telefonda yok tabi ki. Ama fotoğraf konusunda Android telefonlar daha iyi. AMOLED'lerde ekran yanması sorunu çözüldü gibi, ki zaten AMOLED telefon alırsam karanlık modda kullanırım. iPhone SE 2 yerine üzerine biraz daha para koyup OnePlus 7T veya S20 almak daha mantıklı. iPhone daha performanslı olsa da Android telefonların geride kalır bir yönü yok. Android işletim sistemi daha açık olduğu ve istediğimi yapabildiğim için tercihim yine de Android olacaktır. Ayrıca size göre artı olmayan özellikler bana göre artı.
Telefonunuz nedir? Çünkü şu ana kadar 3 tane Android telefon kullandım ve sadece 1 tanesi beni uzun süre götüremedi. Android tarafında 2 büyük Android güncellemesi ve 4 yıl boyunca güvenlik güncellemeleri alırsınız ve bu yeter de artar çünkü 4 yıl sonra herhangi bir telefonun pil performansı düşecektir zaten. iOS tarafında eğer 2 sürüm geride kalırsanız uygulama desteğiniz tamamıyla kesiliyor ama Android tarafında neredeyse bütün uygulamalar hala Android 6'ya destek veriyor. Optimizasyon sıkıntıları da Android 6 ile çözüldüğüne göre Android'in uzun ömürlü olmadığını iddia etmek saçmalık oluyor. Ayrıca Android deneyiminiz üreticinin size sağladığı arayüze göre de değişir bunu da unutmamak gerek.İşletim sistemi konusunda IOS kullanmadığım için henüz herhangi bir fikrim yok şu anki Android telefonum teknik özelliklerinden ötürü beni bayağı bir kısıtlıyor zaten. Ayrıca ekran teknolojisinin kullanıcı deneyimini etkilemesi saçmalık. S20 gibi Android telefonların ekranlarından ve yetersiz destekten ötürü SE kadar götüreceğini düşünmüyorum. SE eski kasalı olmasaydı ve keşke Türkiye'de 2 katı fiyata satılmasaydı.