iPhone 12 mini bataryası en uzun nasıl kullanılır?

Daha fazla  
Dostlar merhaba, bir ay önce iPhone 12 mini satın aldım normalde pili 95 altında bakmıyordum. Lakin normale göre fiyatı çok ucuzdu iyice araştırdım bir sorunu da yoktu o yüzden almak istedim. 88 idi pili 1 ay kullandım ve şu an 87 oldu şaşırttı beni. Pili orijinal onda bir sorun yok ben çok dengesiz kullandım. Hep 10 civarına düşünce şarj ettim takıp takıp çıkardım. Bugün biraz araştırdım 20 üstü 80 altı kullanın diyorlar. Acaba önerileribiz nedir pil sağlının en uzun nasıl gitmesini sağlayabilirim koruyabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Şarjda iken kullanmamak, sıcak havalarda güneş altında ve sıcak ortamda (otomobil içinde) bırakmamak, ısı değişimlerinden korumak. Şarj döngüsünün sağlığa çok zararı olduğunu düşünmüyorum ama ayarlardan şarj döngüsü ayarını otomatik açabilirsin.

20-80 aralığı idealdir. Şarjda kullanmayın, uygulama açık bırakıp gereksiz yere parlaklık yükseltmeyin yeter. Onun dışında bu cihazlar hayatımızı kolaylaştırmak için var bakıcılığını yapmamız için değil. O yüzden çok da üzerine düşünmeye gerek yok.

Orjinal kablo ve adaptör alıcam şimdi alırsam faydasını görür müyüm? Şöyle bir şey düşünüyorum mesela şarjımı doldurdum 80 oldu 50 ye düştü ama dışarı çıkıcam doldurup çıksam bir zararına görür müyüm? Yani illa ki doldurmak için 20 yi görmeli miyim?

iPhone 12 Mini'nin kullanımından memnun musunuz? Bende iPhone cihaz almayı düşünüyorum ve malum fiyatlardan 2. ele yöneldim almaya değer mi?

Hocam üstteki soruma da yanıt berir misin bilgin varsa. Telefon çok güzel ilk günler küçük geldi klavyeye alışamadım ama gerçekten çok hoş şuan. Cebe kolay giriyor kullanımı kolay.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı