iPhone 12 Pro vs Sony Xperia 1 mark III

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Barış 10

Centipat
Daha fazla  
Herkese selamlar. Yaklaşık 3 ay sonra 1. nesil iPhone SE'den yeni bir telefona geçiş yapacağım. Yukarıdaki telefonlardan hangisini seçmeliyim sizce? Kriterlerim şunlar:
  • Kamera kalitesi (özelllikle fotoğraf)
  • Oyun oynamam ama internetten (YouTube'dan) film, video çok izlerim. Ekran önemli.
  • Hafızası genişletilebilir olsa iyi olur.
  • Pil ömrü de bu konuda çok önemli.
  • Dayanıklılık konusu da oldukça önemli. En az 4-5 yıl götürmeli.
Sony alsam yedek parça sıkıntısı beni düşündürüyor. IPhone'a göre önemli artıları var.
Ancak çevremden de duyduğuma göre bir iPhone algısı var. IPhone'un üzerinde telefon yok gibi hissettiriyor.

Siz ne düşünüyorsunuz? Sizce bu iPhone konusu fazla mı abartılıyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam iPhone sizin açınızdan daha uygun olacaktır ve konuyu 3 ay sonra telefon almadan önce açmanızı öneririm şimdiden hayırlı olsun.

Evet iPhone konusu aşırı abartılıyor, tek bahsedeceğim şey fotoğraf konusunda Sony bu işi yıllardır yapıyor ve hala devam ediyor, aynalı ve aynasız makine yaparak bayağı yıllarca bu işi sürdürdü ve şu an fiyatı bile 30-40 bin TL olan Sony A7 serisi kameralarda kullanılan bionz X görüntü işleme denilen bir teknoloji kullanılıyor bu telefonda üzmez yani ayrıca 12 Pro'ya göre daha pozitif bir görüntü verecektir, karar yine de sizin 12 Pro da fena değil sharpenden kazanıyor işte.

Hocam bir iPhone fanı olarak kesinlikle aradığınız özellikler Sony Xperia lll 1'de 4K ekran 643 ppı, 120 Hz, 1 milyar renk, dcıp3 renk uzayı, özellikle BT2020 renk uzayı ve Sony X1 mobil görüntü işlemcisi ile çok muaazam bir telefon 8+2 bit teknolojisi var... 4500 mAh var bu da çok fazla oyun oynamiyorsaniz 1 günü rahatlıkla çıkarır tekrar söylüyorum 1 iPhone fanı olarak söylüyorum Android'in üst seqment amiaral gemisi telefonlari artık eskisi gibi kasma, donma kralı değil çok geliştiler özellikle Sony... Bence kamerasından bahsetmeye bile gerek yok carl zeiss sensör, renk sensörü, Sony RS sensör, Sony bionzx işleme, Sony OIS bunlar neredeyse Sony dışında hiçbir telefonda yok işlemci olarak qualcom Snapdragon 888 kullanıyor kim ne derse desin kirin 9000, 888+ ve 8 gen1'den sonra en iyi mobil işlemci benim için telefonda en az 4 sene hiçbir kasma yaşamadan rahatça kullanabilirsiniz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…