iPhone 13 2025'te hala alınır mı?

yolmisafiri

Picopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İşlemci: AMD Ryzen 5 5600 Ekran Kartı: Evga GTX 1070 Anakart: Asus Prime B450M-K II

RAM: GoodRam 3600mhz 2x8 CL18 SSD: Kioxia Exceria G2 1TB İşlemci Soğutucu: DeepCool AK400 Digital
Dostlar selam Redmi 10 telefonumla 2.5 senemi doldurdum ve gerçekten hiç memnun kalmadım. 30k bandına iPhone telefon almak istiyorum en az 3-4 yıl götürsün istiyorum bütçem daha oynamaz. Annemde 16 Pro Max var ondan önce de 13 ve 11 kullanmıştı kalitesi gerçekten belli ediyor IPhone'un. Günde aşırı aşırı fazla telefon kullanan birisi değilim genelde bilgisayardayım. Günde 4-5 saat ortalama telefondayım Reels izleme bazen oyun oynama vesaire. Sizce 13 mantıklı mı? Ya da 11 vesaire hala alınır mı? Android almak istemiyorum IPhone'un verdiği duygu daha iyi bana göre. Önerileri bekliyorum.

13 alınabilir bir 4 5 sene rahat götürür. Sonrasında güncelleme desteğini çekerler muhtemelen.
Ben senin yerinde olsam ikinci elden iPhone 15 bakardım IPhone'lerin ikinci elleri temiz oluyor genelde.

11 eski çağlardan kalma bir telefon. 13'ünde ömrü bitti ama 3 4 yıl idare edemez değil. S24 veya S25FE almak daha mantıklı olabilir.

13 alınabilir bir 4 5 sene rahat götürür. Sonrasında güncelleme desteğini çekerler muhtemelen.
Ben senin yerinde olsam ikinci elden iPhone 15 bakardım IPhone'lerin ikinci elleri temiz oluyor genelde.

Hocam iPhone 14-15 baktım fakat bütçemi fazlasıyla aşıyor. 13 şu an benim için ideal gibi bu telefon beni en az dediğim gibi 4 5 yıl götürmezse üzülürüm 30 bin TL veriyoruz sonuçta.

S24FE daha mantıklı, andoid olduğuna bakmayın gayet kaliteli.

Hocam iPhone 14-15 baktım fakat bütçemi fazlasıyla aşıyor. 13 şu an benim için ideal gibi bu telefon beni en az dediğim gibi 4 5 yıl götürmezse üzülürüm 30 bin TL veriyoruz sonuçta.

13T'e alınabilir dediğim gibi gayet güzel bir telefon ama ikinci ele razı olursan 25 30 arasında IP15 bulursun.

11 eski çağlardan kalma bir telefon. 13'ünde ömrü bitti ama 3 4 yıl idare edemez değil. S24 veya S25FE almak daha mantıklı olabilir.
11 i tasarım olarak daha hoşuma gittiği için belirtmiştim. Android beğenmiyorum
13T'e alınabilir dediğim gibi gayet güzel bir telefon ama ikinci ele razı olursan 25 30 arasında IP15 bulursun.
Hocam 30 bin verip ikinci el bir telefon almak çok mantıklı gelmiyor bana kişiden kişiye göre değişir tabi.
S24FE daha mantıklı, andoid olduğuna bakmayın gayet kaliteli.
S24FE bir yakınımda var hatta daha bugün inceledim fakat dediğim gibi iPhone telefon almak istiyorum.
Alınabilir iPhone şartı koştuğun için. Batarya olarak fazla kurcalamadığın için de sana yeterli olur. Donanım ve kamera olarak yeterli bir deneyim sunar sana.
Karşılaşabileceğim sorunlar olur mu? Donanımsal olarak.

iPhone 11'in güvenlik ve çoğu güncellemeleri bitti daha güncelleme almayacak 2026'da iPhone 12 güncelleme almayacak 2027'de iPhone 13'ün güncellemesi bitecek. Bence onun yerine 15-16 veya S24-S25 alın.

iPhone istiyorsanız zaten mecbursunuz almaya her bütçede 2-3 model var en fazla. Düşünmenin vesaire bir anlamı yok.

iPhone 14 ve altı sonradan sıfır alınmaz. 13'ü aldığınızda -4 yıl ömürden başlıyorsunuz kullanmaya. 5 yıl kullansanız telefon 9 yıllık oluyor. 8. Yılında tıkanmaya başlar muhtemelen. Sırf işletim sistemi daha iyi diye antika kıvamına gelmiş telefon kullanmanın hiçbir anlamı yok.
Sıfır alacaksanız alınmaz.

Eğer sonradan androide okey olursanız Xiaomi 14T (bütçe artarsa 14T Pro), Poco F7 Pro ve Honor 400 Pro var o bütçe civarında. Bu 4 cihaz da çok çok daha uzun dayanır 13'ten. Yurtdışı olarak OnePlus 13 bile bulunuyor 8-9 yıl ömrü var en kötü. Sırf iPhone olacak diye ıkına ıkına kullanmanın mantığı yok kısacası.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…