S23+ 256 GB ile iPhone 13 256 GB aşağı yukarı aynı fiyattalar. Hatta 13, 2000TL kadar daha pahalı.
Şimdi S23+ yerine 2000 lira daha fazla vererek ne alıyoruz bakalım.
İlk olarak daha kötü bir kamera paketi.
İkinci olarak daha kötü bir işlemci.
Üçüncü olarak daha küçük bir batarya.
Dördüncü olarak daha kötü bir ekran yenileme hızı.
Şimdi bu mantıklı mı? Apple fanboyluğundan başka bir şey değil.
S23+ 256 GB ile iPhone 13 256 GB aşağı yukarı aynı fiyattalar. Hatta 13, 2000TL kadar daha pahalı.
Şimdi S23+ yerine 2000 lira daha fazla vererek ne alıyoruz bakalım.
Şimdi bu mantıklı mı? Apple fanboyluğundan başka bir şey değil.
1. Kamera olarak nesi kötü? Hiç kamerası kötü diyeni görmedim. DxOMark'tan 125 puan almış.
2. İşlemci olarak kötü demişsiniz ama 8 Gen 2 gibi olmasa da gayet yeterli iyi bir işlemcisi var.
3. iPhone'in Pro/Pro Max dışında tüm cihazlarının bataryası aynı örneğin S22/S23 gibi zaten düşük.
4. Ekran yenileme hızı iPhone'un normal cihazlarında zaten düşük. Fakat ekranı gayet iyi yapıyorlar.
We put Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 against Apple A15 Bionic to find out which SoC is better. See performance comparison in benchmarks and games.
nanoreview.net
Burada S23+'nın işlemci, RAM, batarya, ön kamera ve Vapor Chamber soğutma dışında bir artısı yok. Konu "iPhone 13 alınır mı?" üzerine açılmış bu yönden baktığımızda da alınabilir bir cihaz. Şayet iPhone 13 vs S23+ gibi bir durum olsaydı emin olun S23+ derdim.
Kamerası kötü değil. S23+'a kıyasla daha kötü oluyor. Yoksa belli bir fiyattan sonra hepsinin kamerası tatmin edici oluyor zaten.
Kamera kıyaslamasında DxOMark puanlarıyla kıyaslayacaksak ki bence yanlış bir kıyaslama biçimi ama bu haliyle bile S23+, 133 puan alarak 13'ü geride bırakıyor.
Yine üstte dediğim olay. İşlemcisi kötü değil ama 8 Gen 2 for Galaxy işlemcisine kıyasla hem CPU olarak hem GPU olarak geride.
Veriler Geekerwan kanalından.
Bakın kıyaslamada A15 bile yok. Onun yerine A16 var. GPU olarak 8 Gen 2 For Galaxy öndeyken,
CPU olarak A16 küçük bir farkla önde. Tekrar söylüyorum iphone 13 işlemcisiyle değil 14 pro işlemcisiyle kıyaslama yapılıyor.
3. iPhone'in Pro/Pro Max dışında tüm cihazlarının bataryası aynı örneğin S22/S23 gibi zaten düşük.
4. Ekran yenileme hızı iPhone'un normal cihazlarında zaten düşük. Fakat ekranı gayet iyi yapıyorlar.
iPhone düz modellerde zaten düşükse S23+da da zaten yüksek? Böyle bir argüman mantıklı değil. Samsung da gayet iyi yapıyor ekranı.
Bir ürünün aynı fiyata veya daha düşük fiyata daha iyisi varsa o ürün alınmaz. Tabii ben kafe tuvaletinde veya asansörde elma logolu telefonumu insanların gözüne sokarak story atıcam diyorsanız orası ayrı.
Dediğim gibi S23+'yı iPhone'un Pro'su olarak düşünürsek yüksek olması normal. Fakat iPhone'da sadece Pro ve Max serilerinde mevcut. Alakası var mı bilmiyorum ama daha belki uyguna satmak için yapıyor olabilirler.