iPhone 13 Face ID yüz tanımıyor

Forzalion

Megapat
Makaleler
1
Yer
Kocaeli/Körfez
Daha fazla  
Meslek
Teknik Bilgiler Endrüstiyeli
Merhaba arkadaşlar, iyi sosyaller.

iPhone 13 kullanıyorum. Cihazımda hem parola hem de Face ID koruması aktif. Ancak son zamanlarda Face ID bir sebepten ötürü yüzümü tanımıyor. Defalarca denememe rağmen sonuç alamadım. Özellikle Apple ID şifremi girip giriş yapmaya çalıştığımda, şifreyi kabul ediyor ama ardından Face ID ile doğrulama istiyor. Yüzümü tanımadığı için ilerleyemiyorum ve şu an cihazla ilgili hiçbir işlem yapamıyorum. Gerçekten çok can sıkıcı bir durum.

Not: Face ID donanımsal olarak sağlam, çalışıyor ama yüzümü tanımıyor.

Parolayı doğru girmeme rağmen Face ID devreye girdiği anda işlem duruyor. Bu sorunu yaşayan ya da çözümünü bilen varsa yardımcı olursa çok sevinirim.

Şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Mevcut yüzleri silip tekrardan yüzünüzü tarattınız mı?
Ayarlar>Face ID ve Parola>Face ID'yı sıfırla.
Yine istiyor! Bu işleleri denedim yeni bir yüz eklemek istesem bile Şifreyi girdikten sonra face ıd istiyor silsem de aynı.

Çalışan cihaz koruması açıkken Face ID silinemez diyor hatta.

Çalınan aygıt korumasını gizlilik ve güvenlik sekmesinden siz aktifleştirmişisinizdir.(Face ID'nin okumamasının bununla bir alakası yok.)
Face ID ve parola kısmına tekrar girip dikkat farkındalığı özelliklerini deaktif yapıp tekrar deneyin yüzünüzü okuyor mu diye.

Çalınan aygıt korumasını gizlilik ve güvenlik sekmesinden siz aktifleştirmişisinizdir.(Face ID'nin okumamasının bununla bir alakası yok.)
Face ID ve parola kısmına tekrar girip dikkat farkındalığı özelliklerini deaktif yapıp tekrar deneyin yüzünüzü okuyor mu diye.
Denedim hocam lakin bir önceki kayıtlı yüzü istiyor. Sıkıldım.

Bir uygulama falan yokmu? Face ID geçersiz veya sıfırlayuacağım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı