Yaklaşık 3 yıldır Galaxy S20 FE kullanıyorum. Artık yazılım güncellemesi almıyor ve özellikle kamera konusunda beni biraz üzmeye başladı.
Geçtiğimiz günlerde eski iPhone 6s cihazımı buldum. Ekranı kırık olduğu için uzun zamandır kullanmıyordum ama fotoğraflarımı kurtarmak ve biraz nostalji yapmak için tamir ettirdim. O sırada küçük boyutlu bir telefon kullanmayı ve iOS deneyimini ne kadar özlediğimi fark ettim.
Bu yüzden araştırırken iPhone 13 mini gözüme takıldı. Küçük boyutu benim için büyük artı fakat batarya konusunda tereddütlerim var. Sizce 13 mini günümüzde hâlâ alınabilir bir cihaz mı? Pili normal kullanımda bir günü çıkarır mı? Yoksa iOS tarafında farklı bir model mi önerirsiniz?
Normal iphone 13 almak daha mantıklı bence. Arada 6k gibi bir fark var. Teknoloji mağazalarından ekran boyutuna bakın bence. Batarya olarak büyük fark var arada. 1 sene sonra 13 mini bataryadan dolayı üzmeye başlayabilir. Arada tek fark biraz ekranın büyük olması ve batarya. Tercih tabi ki sizin
Bütçeye göre öneri yaptım. Ben 1.5 ay önce İphone 16e aldım. Batarya konusunda inanılmaz güzel. Kamera ile profesyonel çekimler yada gece çekimleri falan çok yapmayacaksanız kesinlikle düşünülebilir. İşlemci konusu ve güncelleme alma konusunda 5-6 sene sizi üzmez
Aynen iOS bence iyi. Eskiden Android'ciydim fakat Google iyice kotu yapti. Samsung'ta geri durmuyor.
Eger cihaz TR kayitli ise LineageOS isletim sistemini yukleyip, Android 15 ve ya 26 yukleyebilirsiniz. Fakat dikkatli olmaniz lazimdir. Cunku Google, FRP adinda bir kilit atiyor. Talimatlari vardir mutlaka.
Aynen iOS bence iyi. Eskiden Android'ciydim fakat Google iyice kotu yapti. Samsung'ta geri durmuyor.
Eger cihaz TR kayitli ise LineageOS isletim sistemini yukleyip, Android 15 ve ya 26 yukleyebilirsiniz. Fakat dikkatli olmaniz lazimdir. Cunku Google, FRP adinda bir kilit atiyor. Talimatlari vardir mutlaka.
Custom ROM Denedim ancak ne yazık ki önceden WhatsApp'ın 3 parti modlu sürümlerini kullandığım için WhatsApp'ın kara listesindeyim ve sadece benim numaram üzerinden WhatsApp'a Custom ROM üzerinden giriş yapılmıyor bunu geçici olarak rootla çözebileceğimi söylediler ama pek uğraşmak istemedim stok roma tekrar paşa paşa döndüm tavsiye için teşekkürler
Custom ROM Denedim ancak ne yazık ki önceden WhatsApp'ın 3 parti modlu sürümlerini kullandığım için WhatsApp'ın kara listesindeyim ve sadece benim numaram üzerinden WhatsApp'a Custom ROM üzerinden giriş yapılmıyor bunu geçici olarak rootla çözebileceğimi söylediler ama pek uğraşmak istemedim stok roma tekrar paşa paşa döndüm tavsiye için teşekkürler