iPhone 13 mini pil sağlığı 1 ayda %5 düştü!

Walsie

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, cihazım iPhone 13 miniyi 10 ay önce Amerika'dan aldım 8 ay boyunca pil sağlığı %100'dü geçen ay %99'a düştü (iOS 16.4). Bu ay iOS 16.6 güncelledim ve pil sağlığı bu ay %6 düştü. Acaba bu durum normal mi? Hızlı orijinal şarj aleti ve kablosu kullanıyorum. %80'e düşse Türkiye'de garantisi geçerli değilmiş o konuda da aydinlatanilir misiniz? Bulunduğum bölgede gürgeçler var nasıl bir yol izlemeliyim?

Apple canlı desteğe bağlanıp durumu anlatın en sağlıklı cevabı o verir ve yönlendirir.

Hocam kullandığınız adaptör ve kablo orijinal mi? Bildiğim kadarıyla şarj yüzdesinin düşme sebeblerinden birinin telefona stabil frekans gitmemesinden kaynaklanıyor.

Hocam kullandığınız adaptör ve kablo orijinal mi? Bildiğim kadarıyla şarj yüzdesinin düşme sebeblerinden birinin telefona stabil frekans gitmemesinden kaynaklanıyor.

Evet hocam yani kablo kutudan çıkan,adaptörü Hepsiburada üzerinden Hepsiburada saticisindan yani kendisinden satin aldim orijinal diye düşünüyorum yani Hepsiburada eğer çakma satmiyorsa.

Apple canlı desteğe bağlanıp durumu anlatın en sağlıklı cevabı o verir ve yönlendirir.

Cihaza baglandilar adam dedi piliniz benden daha sağlıklı
Ama ben de şimdi 1 yildan daha fazladir 13 vs kullanip daha pil sağlıgi 93 olan arkadaşlarimi görünce dedim acaba benim cihazda mi sıkıntı var.

Artık şarj döngüsüne bakıyorlar fabrika hatalı olmadığı sürece anormal bir durum yaşanması mümkün değil.

Hocam şarj döngüsü şu an 260 civarinda.

Yani kullanıma göre bu durum değişiyor elektronik alet sonuçta Arkadaşınızla 1 yıl boyunca aynı işlemleri yapıyor olsanız bile telefonda pil düşmesi farklı olacaktır. Kullanımla alakalı bu durum.
Ek olarak %100'den 99'a düşmesi yavaş, ondan sonra bi tık daha hızlanıyor genel olarak. %100 şarjdan çektiğinizde bile aynı durum geçerli kendimden biliyorum. %100 alıyorum 99'a düşmesi 1-2 saat sürüyor, sonra 99'dan 90-80'e daha hızlı iniyor.

Evet hocam yani kablo kutudan çıkan, adaptörü Hepsiburada üzerinden Hepsiburada saticisindan yani kendisinden satin aldim orijinal diye düşünüyorum yani Hepsiburada eğer çakma satmiyorsa.

Hocam kısa bir araştırma yaptım Apple'ın resmi bir hesabını Hepsiburada'da göremedim. Birkaç satıcının yorumlarına baktığım zaman ürünlerin orijinal olmamasıyla ilgili şikayet gördüm. Rica etsem satın aldığınız satıcının ismini öğrenebilir miyim?

Hocam satıcı hepsiburada

Doğru diyorsunuz bende de ayni dediğiniz gibi o zaman fazla kafaya takmamak lazım. Uluslararasi garanti TR de geçerli olsa parasi neyse ileride değişim yaparim fakat geçerli değilmiş malum yeni iPhone fiyatları da uçmuş vaziyette.

Dosya Ekleri

• IMG_4973.png
    111,4 KB · Görüntüleme: 53
Orijinal adaptör mü kullanıyorsun ? Şarj aralığın nedir ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…