iPhone 13 Pro Max parlaklık düşmesi

gurkang4

Megapat
Daha fazla  
Selam, uzun zamandır anlam veremediğin bir olayla karşılaşıyorum. Sorun şu:
Mesela dışarıda güneşin altındayken telefon haliyle parlaklığı otomatik olarak parlaklığı son seviyeye alıyor. Sonra birden parlaklık kısılıyor ama parlaklık seviyesi hala en yüksek seviyede. Bu sorunu iPhone 7+ telefonumda da yaşıyordum. Anlam veremedim, neden kaynaklandığını bilmiyorum. Acaba bir bilen varsa nedenini yazabilir mi?
Çünkü eski telefonumda da oluyordu bir arıza olduğunu düşünmüyorum. Kısa özet geçeyim:
Cihazın parlaklık her zaman en yüksek seviyede olmasına rağmen bazen çok bariz parlaklık farkı oluyor, sanki bir anda yarıya düşmüş gibi oluyor fakat hala aynı seviyede.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı sorunu IPad'de yaşıyorum. Hiç araştırma yapma gereksinimi duymadım. Apple ayarı olabilir belki.

Android'te olan adaptif parlaklık gibi bir ozellik var mı telefonunuzda? Android'te bu sorun adaptif parlaklığı kapatarak çözülüyordu. Benzer bir ayar varsa kapatarak test edin.

Android'te olan adaptif parlaklık gibi bir ozellik var mı telefonunuzda? Android'te bu sorun adaptif parlaklığı kapatarak çözülüyordu. Benzer bir ayar varsa kapatarak test edin.
O zaten var aydınlık alanda otomatik olarak yükseltiyor kendi. Bu normal bir şey.
Isınınca parlaklığı otomatik azaltıyor ve isteseniz de açamıyorsunuz telefon soğuyana kadar, yaşadığınız şey bu olabilir.
Buna hiç dikkat etmedim eğer bir daha yaşarsam kontrol edeceğim. Ek olarak şunu da belirteyim telefonum hiç öyle çok ısınmadı bugüne kadar. Şarjda ne kadar ısınıyor ise günlük hayatta da o kadar. Cihazda oyun vb. cihazı zorlayacak program kullanmıyorum.
Aynı sorunu IPad'de yaşıyorum. Hiç araştırma yapma gereksinimi duymadım. Apple ayarı olabilir belki.
Evet, siz söyleyince hatırladım. Aynısı iPadimde de oluyordu. Apple ayarı ise eğer Apple çok kurcalamamıza izin vermiyor maalesef

Çözüme ulaşırsanız beni de etiketlerseniz sevinirim cidden can sıkan bir durum.

True tone yüzünden olabilir mi acaba sebebi?

Son düzenleme:
Bende de 13 Pro Max var, genel olarak ağır bir kullanıcıyım bir sürü şeyi aynı anda yapmam gerekebiliyor ayrıca arada oyun da oynuyorum, ister istemez biraz ısınıyor ve ekran parlaklığı azalıyor. Ben kılıfsız kullandığım için sıcağı direk hissedebiliyorum, kılıf taktığım zaman o sıcağı pek hissedemiyorum elimle telefon sıcak olsa bile.

13 Pro Max kullanıcısıyım ve hayalet ekran koruyucu denen bir şey taktırmıştım takmaz olaydım %50 azaldı parlaklık 5 aydır kullanıyorum çıkaracağım yakında

Telefon ısınınca önlem amaçlı ekran parlaklığını kısıyor. Sorun yok basit bir önlem. Çoğu Android cihazda da var bu özellik. Eski Android telefonum çok ısınınca uyarı çıkarıyor ve soğuması için kendini kapatıyordu.

Çözüme ulaşırsanız beni de etiketlerseniz sevinirim cidden can sıkan bir durum.

True tone yüzünden olabilir mi acaba sebebi?
True Tone kapalı.
Sanırım öyle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…