IPhone 13 Pro yıkamak sorun oluşturur mu?

YusufAlim0

Hectopat
Daha fazla  
Bende iPhone 13 Pro var, içi hiç açılmadı. Arada lavaboda yıkıyorum tozları gitsin iyice diye, temiz diş fırçasıyla falan hoparlörü falan fırçalıyorum. Sonra kurulayıp hoparlör temizleyici ses açıp içindeki suları çıkarıyorum. Bunun telefona zararı var mıdır? Yani içine kaçar mı su? Birkaç kere yıkayıp hemen şarja koydum, şarj etmedi, sıvı teması algılandı şarj girişinde diye. 1-2 dk bekledim, kurudu, tekrar taktım. Yani havuza falan girsem bir şey olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam su geçirmez diye de abartmasak mı? Havuza falan girdiğinizde sorun olmaz ama sürekli sürekli böyle yapman bir süre sonra sorun çıkaracaktır.

Bu telefonlar su geçirmez değil suya dayanaklı cihazlar bir daha yapmayın böyle bir şey.

IP68 sertifikası cihazın 1.5mt derinlikteki tatlı suda 30dk dayanabildiğini belirtir. Havuz suyunun çeşme suyu gibi temiz olduğunu sanmıyorum çünkü temizlik için havuza kimyasallar dökülüyor. O yüzden yapmanızı önermem. Çeşmede sudan geçirebilirsiniz ancak sabun vb. kullanmak veya hoparlör, lightning portu gibi açık deliklere diş fırçası sokup temizlemeniz sorun yaratabilir gibi görünüyor. Yine de bu telefonunuzun direkt bozulacağı anlamına gelmez çünkü telefon maksimum 1.5mt derinlikte 30dk test edildi. Belki de 3mt derinlikte 5 saat dayanıyor olabilir. Ancak riske atmaya değmez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…