iPhone 13 şarj hızlı bitiyor

Schrader

Centipat
Arkadaşlar telefonu alalı 5 ay falan oldu. Ortalama bir kullanıcıdan daha çok dikkat ediyordum, AMOLED ekran olduğu için full siyah duvar kâğıtları kullanıyordum pikseller kendini kapatır tasarruf sağlanır diye, güç tasarrufu sürekli açık kullanıyordum şarj yavaş düşer şarj etme aralığı azalır diye. Ve şarj ederken ısınmasını engellersem pil ısınmamış olur diye. Konum izinleri, arka planda uygulama yenilemeler vesaire akla gelen çoğu şeyi kapalı tuttum telefonu sadece mesaj, arama, video izleme gibi temel şeyler için kullanıyordum, arada bir Clash Royale giriyordum. 1 ay önce pil sağlığı %99'a, bugün ise 98'e düştü. Bunun nedeni ne bilmiyorum isterse daha da düşsün önemi yok fakat ben her önlemi almama rağmen pil sağlığı düştüyse gerek yok o zaman önlem almama daha? Hiç dikkat etmeden kullanan arkadaşımın hâlâ %100 duruyor. E bu sefer de ne varsa açayım, güç tasarrufunu da açmayayım işlemci %70'e sınırlanmasın telefonun akıcılığını etkiliyor diyorum, bu sefer de şarjım hızlı bitiyor. Var mı sizin bir öneriniz bu konuda?

Son düzenleyen: Moderatör:
Şarj yüzdesi basit bir algoritmaya bağlı olarak çalışıyor. Yani belli bir şarj döngü sayısına ulaştığında yüzde düşmeye başlıyor. 12 Pro cihazım %83 pil sağlığında ama ilk zamanlara nazaran kullanım sürem maksimum 1 saat azalmıştı. Şu an 16 Pro kullanıyorum ilk 8 ay %100 idi 250 döngüye geldiğinde yüzde düşmeye başladı. Şu an sağlık %94 döngü 337 de ve kullanım sürem hala aynı.

Kısaca %20-%80 oranlarına dikkat etmek yeterli. Yüzde oranına çok takılma.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…