iPhone 13 şarj kapasitesinin 1 yılda %90 olması normal mi?

Bilinçli kullanım ile yılda yaklaşık %1-2 düşer. Telefon çok ısınırsa ve devir çok yükselirse bu yüzde ömrünü tabii ki etkiler. 1 asır kullanamazsın tabii ki, nasıl ve hangi kafayla hesapladıysan artık! 100'den aşağı düştüğünde biraz daha hızlı deşarj olabilme durumunu bilmen lazım. Ama yaklaşık 5-6 yılda %85'e yani değişim durumuna gelir. (mesela çoğu arkadaşımda 200 devirlerde %100 olan da var 60 devirde yüzde 92 olan da var.)

Duruma final getiriyorum. Pil ne kadar kullanılır ve ısınırsa o kadar ömründen azalır. iPhone 15 Pro 2023 Kasım'da aldım. 2024 Aralık ayında şu an %91 pil ömrü var. Telefonu ortalama kullandığımı düşünüyorum fakat değişken olarak kablosuz şarj çok fazla ettim dolayısıyla pil daha fazla ısındı. 275 döngüde %91 seviyesinde ve benden 2 ay sonra aynı telefonu alan arkadaşımın pil döngüsü 300 üstünde olmasına rağmen pil sağlığı %95. Ayrıca IPhone'larda %95 pil seviyesi ve altı fark edilebilir bir pil ömrü deneyimine girer.

Sonuç olarak pile binen fiziksel yük her zaman ömrünü azaltır, yükün seviyesine göre ömrünü uzun vadede de kaybedebilir kısa zamanda da. Kullanımın yanında pilin ısınma durumu da buna son derece etkili. Şu an %91 seviyesinde olmasına rağmen bugün pil değişimi yaptıracağım zam gelmeden. Ayrıca kablosuz şarj çok fazla Apple onaylı ekipmanım var ofis, ev, powerbank şarj etmede. Onları kullanmayı planlamıyorum artık.

Benim 15 pro'da şu Kasım 2023 den beri kullanımda. Döngü yaklaşık 140 larda pil 99 oldu. Pilin 99 olmasına, son gelen güncellemenin katkısı var bence. Size ısınma konusunda katılıyorum. İkinci olay 20 den aşağı düşürmeme ve çoğu zaman %100 doldurmama. Bu şekilde pil sağlını koruyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…