iPhone 13 sarjının yavaş düşmesi için ne yapılmalı?

Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İŞLEMCİ: 11. nesil İNTEL Core i5
RAM: 16gb DDR4
EKRAN KARTI: RTX3050 Tİ
ASUS TUF GAMİNG F15
Meslek
öğrenci
Telefonu dün aldım. Bugün saat 2 de şarj fullenmiş şekilde sarjdan çıkardım şu an (saat 20:21) sarjım 64. oyun 1 saat falan oynamışımdır ( traffic rider, Bus Simulator Ultimate, score Hero) onun dışında genelde Instagram kullandım. Sarjın bu kadar hızlı düşmesi normal mi? Daha yavaş düşmesi için ne yapabilirim?

Normal hocam bende iPhone 13 Pro kullanıyorum PUBG'de bile 20 dk oynayınca 16 şarj falan yiyor.

İphoneların düz versiyonları oyun için ideal değil.

IPhone'ların düz versiyonları oyun için ideal değil.

Kesinlikle hocam. Sürekli oyun oynamak isteyenler iPhone almamalı. Günlük kullanım için çok iyi ama. Ben zaten çok oyun oynamadığım için günü çıkartıyor sarjı şu an.

Kesinlikle hocam. Sürekli oyun oynamak isteyenler iPhone almamalı. Günlük kullanım için çok iyi ama. Ben zaten çok oyun oynamadığım için günü çıkartıyor sarjı şu an.
Ben oynamıyorum oyun yani. Normal kullanımda bile bazen ısınıyor. Oyun oynayınca alev alacağını tahmin etmemek zor değil.

Cihazın daha yeni 1 hafta gibi bir sürede cihazın pilini anca kalibre eder sana düşen cihazını doğru aralıklara şarj etmen yani örnek vermek gerekirse şarjını %20 altına düşürmeden şarja tak %100 olunca çıkar gidip de cihazı %7 de şarja takıp %84'te çıkarırsan cihazın bataryasını normal şartlarda 2 sene kullanacağına 11 ay kullanırsın performans düşüşü yaşarsın ( ekran sürende azalma ve sık şarja takma ve pilden kaynaklı ısınma ) ve pil ömrü kısalır düzgün bir periyotla cihazını şarj et %20-%100 ya da %20-%80 arasında. Sana kalmış ben %100 yapıyorum 16 aydır kullanıyorum aktif bataryam %91 de bir günü rahat çıkarıyorum yoğun bir işlem olmadığı sürece.

Çok acil bir işim çıkmadığı sürece %100 olana kadar çıkarmıyorum. Şarj %20'nin altına bazen düşebiliyor ama %10 altına hiç düşmedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…