iPhone 13 vs 14

iPhone 14 sadece fazladan 2GB RAM ile gelen bir iPhone 13. İşlemcileri de aynı. iPhone 14’ün de 13’ün de zamanı geldiğinde güncelleme destekleri aynı zamanda kesilecek. Güncelleme ömrü işlemciye göre verilir. Haliyle 13 bakın ama 13 de fiyatını bu devirde zerre hak etmiyor. 2. el 13 Pro en iyi seçenek olacaktır. 13 yerine S24 ve 14 yerine S25 varken o bütçede iPhone almak saçma olur.

2. el 13 Pro işi biraz riskli cihaz eski olduğundan piyasada toplama çoktur. uğraşırım diyorsanız 13 Pro güzel bir tercih olur ama bu bütçelerde risksiz tercih edilmesi gereken S24-S25'tir.

2. el 13 Pro işi biraz riskli cihaz eski olduğundan piyasada toplama çoktur. uğraşırım diyorsanız 13 Pro güzel bir tercih olur ama bu bütçelerde risksiz tercih edilmesi gereken S24-S25'tir.
Hocam yurt dışından değil TR cihazından bahsediyoruz yani ilk sahibinden kutulu faturalı bir sürü 13 Pro var toplama olayı yurt dışı cihazlarda oluyor genellikle. Tabi ki S25 varken veya S24, tercih edilmemeliler.

Hocam yurt dışından değil TR cihazından bahsediyoruz yani ilk sahibinden kutulu faturalı bir sürü 13 Pro var toplama olayı yurt dışı cihazlarda oluyor genellikle. Tabii ki S25 varken veya S24, tercih edilmemeliler.

Toplama dediğim tamamiyle orijinal bulmak zor en basitiden pil. Eski cihaz olduğundan değişmemiş pil bulmak zor değiştiysede Apple tarafından değişmiş olanı da bulmak zor.

İşlemciler aynı ve 1 sene fazladan destek alacak diye bir şey yok ikisinin de desteği aynı yıl kesilecek.

Hocam 14’ün işlemcisi iPhone 13 Pro ile aynı demek daha doğru olur. Ayrıca güncelleme desteği aynı anda bitip bitmeyeceği belli değil. Apple desteğinde çalışan 1 yıl daha uzun güncelleme alacağını söylüyor. Fakat ben pek güvenemedim aynı anda da bitebeilir ama kesin bir şey söyleyemeyiz. Çünkü geçmiş yıllarda hiç böyle bir durum olmadı.

iPad Mini 2 ve iPad Mini 3 aynı işlemciye sahip ama aralarında 1 yıl var ve güncelleme desteği aynı anda bitti ama buradaki fark işlemciler tamamen aynıydı burada tamamen aynı değil Apple RAM'leri Chipset'in içine koyuyor ve 1 GPU çekirdeği fazla 13'ten bu nedenle tamamen aynı bir işlemci değil ve tam olarak aynı anda bitecek veya bitmeyecek diyemeyiz.

Evet, iPhone 14'deki işlemci çekirdeği 1 fazla ama bu iPhone 13'ten 1 yıl fazla destek alacağı anlamına gelmiyor. Bu da içinde 13 Pro serisi, 13 serisi ve 14 serisi telefonların desteği aynı yıl bitecek anlamına geliyor.

Apple desteğinin dediği şöyle. Apple cihazları işlemcilere göre değil çıkış yıllarına göre yazılım desteği sunuyor bu yüzden iPhone 14 1 yıl daha fazla yazılım desteği alacaktır. Dedi. Bu durumda benim için bir kesinlik yok. Çünkü geçmiş yıllarda hiç böyle bir örnek yok bekleyip göreceğiz fakat ben 1 yıl fazla destek alacağını düşünüyorum. Fazla destek almayacaksada iPhone 13'ün normalde biteceği tarihten 1 yıl daha uzatıp 14 ile aynı anda bitirebilirler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…