iPhone 13 vs Galaxy S23

Kameranın doğru sonuç vermesi olayı 13 ailesindeki kameralar için geçerli değil. 13 serisindeki bir cihazla insan fotoğrafı çektiğinde yüzler havuç gibi oluyor. S23'e gelince mobil veride dışarıda 4 saatten fazla vereceğini düşünüyorum. Sensör özellikleri ve kullanmadığın uygulamaların bildirimlerini kapatıp arayüze siyah bir duvar kâğıdı yüklediğinde bataryanın yeteceğini düşünüyorum.

Fotoğraflarda demek istediğimi anlatabilmişimdir umarım. Zaten arada 10 bin TL'lik bir fark yok.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Dosya Ekleri

• 1687590415345.png
    540 KB · Görüntüleme: 54
  • 1687590461150.png
    556,3 KB · Görüntüleme: 53

5 yıllık iPhone XR kullanıyorum, abimin eskisi, bir kere bile donduğunu görmedim.

S21 kullanıyorum 1 kere bile kasmadı.

İOS hiçbir zaman o kadar önde olmadı, hep fazla abartıldı. Ama yazılım konusunda önceden fark daha belliydi ve Android tarafıyla da donanımda bu kadar fark yoktu. Yani Apple yazılımla ön plana çıkıyordu ve şimdiki kadar kapitalist bir yapıya sahip değildi. Bağımlı kitlesi arttıkça Apple daha da kapitalist bir yapıya büründü ve Android tarafı da (özellikle yazılım tarafında başta Samsung olmak üzere) oldukça gelişti. Markalar artınca donanım yarışı da arttı vs. Özellikle Huawei ve OnePlus da çoğu konuda başarılı oldu ama OnePlus nedense bir yerden sonra yavaşladı ve çok sevilen arayüzünü de değiştirip Oppo'nun ColorOS'ine geçti, bu göründüğünden daha büyük bir etken. Huawei'ye zaten ambargo yapıldı ve o dönemden beri yazılımı da dahil birçok konuda geride kaldı.
Orduya yardım iddiaları falan vardı Huawei hakkında ama sadece bahane olarak kendi markalarının yerini vermemek için bile yapmış olabilirler bunu.
Benzer bir senaryoyu daha önce de Meizu isimli Çinli marka yaşamıştı ve onu bu ambargo baya kısıtlamıştı(özellikle daha küçük bir marka olmasından da dolayı) ve neredeyse adını bilen yok şu an.
Amerika bu konuda sosyal medya gücünü çok fazla kullanıyor ve kendini her zaman üstün veya haklı göstermeyi, abarttırmayı beceriyor ve bu sayede rakiplerini eliyor.
Yani gerçekten başarılı olduğu konuların dışında reklam stratejisinin ve gücün vs. de etkisi büyük bu konuda.

Bu konu neden bu kadar uzamış anlamadım. S23 her yönde daha iyi bir cihaz. 14 Pro dengi bir cihazı 13 gibi geri kalan bir telefonla karşılaştırmak mantıklı değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…