iPhone 13 vs S23

Bütçe
~30.000-35.000

MefeBey

Centipat
Daha fazla  
Herkese hayırlı akşamlar. Bildiğiniz üzere daha önce de bu forumda yazı yazmıştım başka şeyler üzerine şu mu yoksa o mu üzerine ancak telefonum artık basit uygulamalarda bile çökmeye başlaması ve beni idare dememeye başlaması üzerine odağı telefona çektim.

iPhone 13 ile S23 arasında kaldım. Normalde çoğu kişinin de dediği gibi direkt S23 alıp yoluma devam ederdim. Ancak beni aynı soruyu soran diğer kişilerden ayıran yanım elimde bir M1 MacBook Air olması. Ekosistem olarak sadece Mac olsa da ikisinin birbiri ile bu kadar güzel bir uyum içinde çalışması ve dosyalarıma istediğim zaman iCloud yedeğim olduğu sürece telefondan da erişebilme, gelen aramaya Mac üzerinden cevap verme gibi özellikleri beni kendisine çekti.

Anladığım kadarıyla iPhone 13'ün 3 senelik güncelleme ömrü var (belki düşük olasılıkla tahmini iOS 21 de alabilir) ve S23'ün de 5 senelik güncelleme ömrü var.
Güncelleme bitse de biz yine kullanmaya devam edebiliriz ama lise son öğrencisiyim ve en kötü üniversiteyi ve belki de ondan sonra 1 seneyi daha çıkartması lazım cihazın. İki telefon da mutlaka çıkaracaktır diye düşünüyorum ama benim yerimde olsanız ne yapardınız? Şu anki araştırmam göre aralarında yaklaşık 4-5 Bin'lik bir fark var. Öğrenciyim ama S23 için o kadar çıktıktan sonra iPhone 13 için de ucu ucuna da olsa yetiştirebilirim diye düşünüyorum. S23 mü yoksa ekosistem için S23 mü?

Not: Telefonu yazın alacağım.

Hocam ben olsam 13 ü tercih ederdim evdede bir apple ürünü olması sebebiyle bide iphone hoş bir telefon ikiside o dediğiniz zaman biçimini rahatça aşabilir hocam ondan yana sorununuz olmasın

Teknik olarak baktığınız zaman S23 daha iyi bir cihaz. Fakat Hem Mac kullanmanıızdan dolayı hem iOS olayı için iPhone 13 yönelebilirsiniz. Ayrıca ileride elinizden çıkarmak istediğinizde zarar etmezsiniz. Bu arada yaza kadar bütçene ekleme yapma gereği duyabilirsin, çünkü 35 bin de kalmaz iphone 13 fiyatı bilgin olsun.

Bunları bir 13 aldığınızı hayal ederek ne kadar kullanacağınızı düşünür müsünüz? Çünkü bu oran %20-30 gibi bir şeyse hiç gereği yok. Ayrıca bunları 3. parti uygulamalarda da yapabilirsiniz bir ekosistem kadar olmasa da ona yakın deneyimi Android cihaz ile de alırsınız.
13 bugün S23'ün yanında çağ dışı kalıyor. Uzun yıllar da kullanacakmışsınız o yüzden bugün çok daha iyi model olan S23 seçmeniz taraftarıyım. 13 Pro ve üzeri Pro modellere çıkarım derseniz o zaman iPhone mantıklı olabilirdi.
Uyarı: 5-6 sene sonra satarken 13'ü birim para olarak değer kaybetmeden satarken S23 ülkemiz piyasasında ona nazaran çok zarar ettirecektir.

Yazan arkadaşlara teşekkür ederim, çoğu Kişi IPhone 13 demiş, değerlendireceğim. Yaza daha var o zamana kadar 13 düşünüyorum şu anlık. Çevrem de aynısı diyor.

Hocam 3. Parti uygulamar ile Mac üzerinden ne kadar yapılabilir bilmiyorum ve ana saf deneyim kadar stabilize bir şekilde çalışmayacaktır hiçbir zaman. Ben telefonu alırken yeni olmasına dediğiniz gibi özen gösteririm sonuçta aralarında 2 senelik fark var ancak Apple cihazları destek bittikten sonra da kullanılmaya devam ediyor. Daha geçene gördüm bir tane IPhone 6 güvenlik güncelleştirmesi almış ve arkadaşımda X var, onda da IOS 16 olmasına rağmen neredeyse her uygulamayı açabiliyor.

Dediğinizi farkındayım ancak diğer yandan Mac ve telefonumun da uyumlu çalışması açısında IPhone düşünüyorum ve bütçen de çok yüksek değil. Tahmini 4 bilemediniz 1 sene daha ekleyelim 5 sene kullanacağım telefonu. Mac olmasa S23 isterdim bende ancak elimde cihazı da değerlendirmek isterim. Iphone 13'ün de bu süreyi çıkartabileceğini düşünüyorum ancak sizin de fikrinizi almak isterim.

Hocam bir de %20-30'luk oran derken ne demek istediniz? Tam anlamadım da.

Son düzenleme:
Hocam bir de %20-30'luk oran derken ne demek istediniz? Tam anlamadım da

Yani gündelik anlamda ne kadar sürenizi bu aktivitelere ayıracaksınız onu kastettim. Demişsiniz ya aramaları Mac'ten cevaplama veya iCloud verilerini depolama vs. Bu açıdan bunları çok sık kullanacaksanız sizin için önemli yoksa değil o anlamda dedim.

Şüpheniz olmasın süreyi çıkartır her iOS cihazı gibi. Hatta dediğiniz iPhone 6 ve X de bu süreyi çıkardı ve halen aktifler. Bunlar okey ama iPhone 13'ün son 2 yılı kaldı benim gözümde keyif vererek kullanım için. Ne demek istiyorum? Planlı eskitme mevzusundan dolayı Apple onun fişini 2 seneye kadar çekecek bugünlerdeki ne eski kamerası ne eski performansı ne eski pil ömrü kalacak. Ondan sonra ısınan, kamera kalitesi bozulmuş olan, pil sağlığı günden güne hızla eriyen ve değişim isteyen ve hepten çağ dışı kalmış bir telefon olacak hele 4. ve 5. senende süründürecek seni. Eğer güncellemezseniz bunlar olmaz siz güncelleme desteğini de baz alarak dediğiniz için diyorum bunları sonra bu ne saçmalıyor deme Bu şekil telefon kullanmaya razıysan 2 sene sonra tamam gönül rahatlığıyla güncelle desteğini al ama 2 sene sonra gel bu mesajıma bak. Yani artık iOS işletim sistemleri stabil değil maalesef Android daha stabil çalışıyor premium segment cihazlarda. Dolayısıyla o gördüğün iPhone 6 kullanan ve X kullanan kişiler ne kadar keyif alarak iPhone deneyimi yaşıyorlar bir sor her şey uygulama desteği değil onlar kolay şekilde çözülebiliyor. iPhone 13'e karar verirsen uzun ömür için güncellemeni tavsiye etmiyorum bu bir tercih sebebin olmasın derim. Elinde bir Mac var diye çok daha iyi ekrana çok daha iyi kameraya sahip bir telefonu bırakmak bir ekosistem için halen daha benim kafama yatmıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…