iPhone 13 ile S23 arasında kaldım. Normalde çoğu kişinin de dediği gibi direkt S23 alıp yoluma devam ederdim. Ancak beni aynı soruyu soran diğer kişilerden ayıran yanım elimde bir M1 MacBook Air olması. Ekosistem olarak sadece Mac olsa da ikisinin birbiri ile bu kadar güzel bir uyum içinde çalışması ve dosyalarıma istediğim zaman iCloud yedeğim olduğu sürece telefondan da erişebilme, gelen aramaya Mac üzerinden cevap verme gibi özellikleri beni kendisine çekti.
Hocam 3. Parti uygulamar ile Mac üzerinden ne kadar yapılabilir bilmiyorum ve ana saf deneyim kadar stabilize bir şekilde çalışmayacaktır hiçbir zaman. Ben telefonu alırken yeni olmasına dediğiniz gibi özen gösteririm sonuçta aralarında 2 senelik fark var ancak Apple cihazları destek bittikten sonra da kullanılmaya devam ediyor. Daha geçene gördüm bir tane IPhone 6 güvenlik güncelleştirmesi almış ve arkadaşımda X var, onda da IOS 16 olmasına rağmen neredeyse her uygulamayı açabiliyor.Bunları bir 13 aldığınızı hayal ederek ne kadar kullanacağınızı düşünür müsünüz? Çünkü bu oran %20-30 gibi bir şeyse hiç gereği yok. Ayrıca bunları 3. parti uygulamalarda da yapabilirsiniz bir ekosistem kadar olmasa da ona yakın deneyimi Android cihaz ile de alırsınız.
13 bugün S23'ün yanında çağ dışı kalıyor. Uzun yıllar da kullanacakmışsınız o yüzden bugün çok daha iyi model olan S23 seçmeniz taraftarıyım. 13 Pro ve üzeri Pro modellere çıkarım derseniz o zaman iPhone mantıklı olabilirdi.
Uyarı: 5-6 sene sonra satarken 13'ü birim para olarak değer kaybetmeden satarken S23 ülkemiz piyasasında ona nazaran çok zarar ettirecektir.
Bunları bir 13 aldığınızı hayal ederek ne kadar kullanacağınızı düşünür müsünüz? Çünkü bu oran %20-30 gibi bir şeyse hiç gereği yok. Ayrıca bunları 3. parti uygulamalarda da yapabilirsiniz bir ekosistem kadar olmasa da ona yakın deneyimi Android cihaz ile de alırsınız.
13 bugün S23'ün yanında çağ dışı kalıyor. Uzun yıllar da kullanacakmışsınız o yüzden bugün çok daha iyi model olan S23 seçmeniz taraftarıyım. 13 Pro ve üzeri Pro modellere çıkarım derseniz o zaman iPhone mantıklı olabilirdi.
Uyarı: 5-6 sene sonra satarken 13'ü birim para olarak değer kaybetmeden satarken S23 ülkemiz piyasasında ona nazaran çok zarar ettirecektir.
Hocam bir de %20-30'luk oran derken ne demek istediniz? Tam anlamadım da
Daha geçene gördüm bir tane iPhone 6 güvenlik güncelleştirmesi almış ve arkadaşımda X var, onda da iOS 16 olmasına rağmen neredeyse her uygulamayı açabiliyor.
Dediğinizi farkındayım ancak diğer yandan Mac ve telefonumun da uyumlu çalışması açısında iPhone düşünüyorum ve bütçen de çok yüksek değil. Tahmini 4 bilemediniz 1 sene daha ekleyelim 5 sene kullanacağım telefonu. Mac olmasa S23 isterdim bende ancak elimde cihazı da değerlendirmek isterim. iPhone 13'ün de bu süreyi çıkartabileceğini düşünüyorum ancak sizin de fikrinizi almak isterim.