iPhone 13 vs S23

Bütçe
~30.000-35.000
Hocam demek istediğini anlıyorum. Arkadaşımda IPhone X var. Pil sağlığından şikayetçi ve nadir arada kasma giriyor saniyelik ancak onda durum şöyle. Telefon 2. el tani ne yaptılar, hangi şartlar altında kullanıldı bilmiyoruz ve pil sağlığı %76 falan. İleride 1-2 defa pil değişimi yaptırırım ben. Çevrem de IPhone 13 öneriyor şu anda. Kendim bilgisayar mühendisliği okumak istiyorum ve arada bu işi çok profesyonel olarak yapanlar kadar olmasa da kendi çapımda kod yazıp github'a falan da aktarıyorum. İhtiyacım olduğu zaman telefondan dosyalara erişime mevzusu olsun, bilgisayardan telefona herhangi bir 3. parti uygulama olmadan erişebilme özelliği olsun ilgimi çeken yanlardan. 3. parti olmamasının avantajı bu özelliğin sorunsuz yakın çalışabiliyor olması.

Dediklerinize sonra korkmadım değil ama başka bir akrabamda IPhone 7 vardı onda da telefon bayağı akıyor pil dışında. Onların pilleri direkt kendiliğinden küçük ondan pil mevzusunu bundan ayrı tutuyorum.

Telefon üniversiteyi çıkarsa yeterli bana. Kamera ile işi çok profesyonel olmayan adamım ve IPhone 13 kamerası bile günümüzde bana gayet güzel ve yeterli geliyor. Ekran mevzusunda 120 hz olsa keşke diyorum ama hem Mac'te hem telefonda 60 hz kullandığım için alışkın olduğum bir durum.

Yine o zamanki maddi durumuma göre bakacağım ama bu sebeplerden dolayı IPhone 13'e karar kıldım gibi şu anlık. Yine de burada olan diğer kişilerin ve sizin de fikirlerinizi almak isterim.

Hocam akıyor akmasına onda sorun yok ama ilk performansı daha akıcı güncellemelerle cihaz formundan düşüyor ve dediğim durum kamera kalitesinin güncellemelerle düşmesi, pil sağlığının da hızlı erimesi ne demek istediğimi iPhone tecrübenizi yaşayınca anlayacaksınız.

Yine o zamanki maddi durumuma göre bakacağım ama bu sebeplerden dolayı iPhone 13'e karar kıldım gibi şu anlık. Yine de burada olan diğer kişilerin ve sizin de fikirlerinizi almak isterim.

Hayırlısı olsun hocam. Ben diyeceğimi dedim şahsen. Sebeplerinizi anlıyorum o yönlerden hak versem de bana baskın gelmiyor o sebepler 13 almaya itmezdi beni sözün kısası.

S23 hocam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…