Merhaba 4 gün önce sıfır bir iPhone 13 satın aldım ama sarjının hızlı gittiğini düşünüyorum. Ekran sürem 6 saati bile görmeden sarjım 20 kalıyor. iOS 26 kullanıyorum, arka planda uygulama yenile gereksiz uygulamalar hariç açık. Konum paylaşımım sadece bul, Wi-Fi ve konum doğruluğuna açık. Sizce telefonun kapasitesi bu kadar mı yoksa cihazımda bir sorun mu var?
Cihazın kapasitesi de o kadar evet çok bir şey beklemeyin. 13 artık eskimiş bir cihaz bu aldığı 4. güncelleme. Geri dönebiliyorsanız 18'e dönmenizi öneririm. En azından bir süre öyle kullanın daha iyi performans alırsınız. İlerleyen zamanlarda yine güncellemek isterseniz bakarsınız.
Boş boş kullanıyorsunuz butonu ben kullanmıyorum bile burda zaten senin mesajını okumamışım bile banane pilinden ekranından adam belli ki senden daha ağır işlemler yapıyordur vs. vs. her şey ekran süresi mi? Ekran süreni detaylı atmışsın adama ne yararın oldu? Onun yerine başka seylere çaba harcasaydın belki yararın olurduBüyüyün be kardeşim. Mesajına dislike atınca direk hemen mesajlara dislike atmaya başlıyorsunuz.
Cihazın kapasitesi 5 saat ekran süresi falan değil? Hele hele cihaz 4 gün önce alınmış. Pil 100. Attığım ekran görüntüsündede gördüğün gibi 8-9 saat ekran süresi veriyor ve hem de %100 pil tüketimi değil bunlar? Bendeki pil başka pil mi? İşletim sistemi farklı mı? Hayır tabii ki.
Harbi anlamıyorum bu kafa tipini.
Boş boş kullanıyorsunuz butonu ben kullanmıyorum bile burada zaten senin mesajını okumamışım bile bana ne pilinden ekranından adam belli ki senden daha ağır işlemler yapıyordur vs. vs. Her şey ekran süresi mi? Ekran süreni detaylı atmışsın adama ne yararın oldu? Onun yerine başka seylere çaba harcasaydın belki yararın olurdu.
Bari tane tane arka plan uygulamalarını konum servisi gibi seyleri nasıl kapatacagını anlat bir yararın olsun
Ben adamın yararına bilgi verdim çıktım yeni sürümü direkt yüklemeye gerek yok 4 senelik olmuş bir cihaz sıfır alınsa pil 100 olsa neye yarar. Son çıkan modelde bile sorunlar oluyorken. 18'e sonra bir daha geri dönemeyecek çünkü ya adam bunu bilmiyor belki de. 18 de kalırsa daha uzun süre performanslı cihaz kullanırsın 26 da kalırsa ekstra yararına Uber süper özellikler yok sonuçta.
Girdin dislike attın çıktın ben de aynısını yaptım ne oldu cevap yazıyorsun hala.
Bir de büyü diyorsun ahaha.
Hocam cihaz çok yeni ve direk iOS 26 yüklemişsiniz. iOS 26'yı ilk kurulumlarda, ısınma, hızlı şarj düşmesi normal. Yeni yükleyen herkes yaşıyor. Sonradan düzelecektir diye umut ediyorum. Bir de telefon direk olarak yeni ona da zaman vermeniz gerek. Örnek olması adına pil kullanımı atayım hocam. Fakat çok da sosyal medya falan kullanan biri değilim Max 1.5 saat falandır.
Cihazın kapasitesi de o kadar evet çok bir şey beklemeyin. 13 artık eskimiş bir cihaz bu aldığı 4. güncelleme. Geri dönebiliyorsanız 18'e dönmenizi öneririm. En azından bir süre öyle kullanın daha iyi performans alırsınız. İlerleyen zamanlarda yine güncellemek isterseniz bakarsınız.
Hocam öncelikle yanıtınız için teşekkürler. Az önce Apple servisini aradım ve telefonu uzaktan kontrol ettiler bir sorun olmadığını söylediler ve pil tüketen uygulamaları kontrol ettiler. Instagram 2 saat 45 dakika da yaklaşık %50 şarj tüketmiş yani sorun yüksek ihtimalle Instagram'da. Bir de sizin paylaştığınız veriler iPhone 13 ile tek şarjda ulaşılan pil süresi mi? Çünkü aramızdaki fark gerçekten çok fazla.
Hocam attığım görüntülerdeki pil seviyeleri zaten %100'ü geçmiyor %80-90 arası kullanımlar. O kullanımlardada 1.5 saat TikTok geri kalan Clash Royale, Telegram vesaire hocam. Evet Instagram bayağı bir pil yiyor fakat gene de normalden bir tık fazla. Zamanla düzeleceğini düşünüyorum.