iPhone 14 mü Samsung S24 mu?

S25 Ultrayı da, 16 pro maxi de kullandım. S25 Ultra daha iyi değil hocam. Daha iyi olduğuna nasıl kanaat getirdiniz?

S25 ultrayı da, 16 Pro Max'i de kullandım. S25 Ultra daha iyi değil hocam. Daha iyi olduğuna nasıl kanaat getirdiniz?

O sizin görüşünüz deneyiminiz. Ekran, batarya, performans, AI ve fiyat konusunda kimin iyi olduğu konusunda zaten herkes hemfikir. Geriye en önemli şey kamera kalıyor. Kamerada da çoğu kişi bende dahil olmak üzere S25U'yu daha önde görüyor. Video ve ön kamerada IPhone'un daha iyi olduğu doğrudur fakat arka kamerada da aynı şekilde S25u daha iyi. Ha bir de yazılım olarak daha iyi iPhone. Peki siz 16Pm'nin daha iyi olduğuna nasıl kanaat getirdiniz hocam?

S25 Ultrayı sırf kamerası yüzünden sattım desem hocam. YouTube da karşılaştırmalı Testlere bakınca bir sıkıntı gözükmüyor, elinize alıp bir süre kullanmanız lazım. Bazen güzel çekiyor bazen berbat çekiyor çıkacak sonucu kestiremiyorsunuz. kullanıcı sayfalarını da aktif olarak takip ediyorum bu konudan şikayetçi olan çok kişi var. kameradan tam anlamıyla memnun olanı görmedim. 16 pro max aldıktan sonra spesifik bir çekim yapmayacaksam fotoğraf makinemi yanıma almıyorum öyle söyleyeyim. S25 Ultra kullanırken hep fotoğraf makinesiyle geziyordum.

O kadar çok Android telefon var ki, hangisinden bahsediyorsunuz? Hangi konularda geçti mesela? Asıl, 2025 yılında sormamız gereken soru “kime göre, neye göre?” olmalı. 1500'lerde miyiz? Tek kişinin kararını doğru kabul edeceğiz?

S25 Ultra'nın 16Pm'den iyi olduğunu kavrayamıyorum mesela.
Bakalım işlemci karşılaştırmasına: 8 Pro, tek çekirdekte %17 civarı fark ortaya koyuyor. 8 Elite ise çok çekirdekte %7 civarı bir fark ortaya koyuyor ki, bu eski Snapdragon ve Bionic çiplere baktığımızda gördüğümüz farkla aynı genelde Apple tek çekirdekte, Snapdragon çok çekirdekte öne geçer.
GPU sentetik testlerinde 8 Elite, %40 gibi bir fark ortaya koyuyor ki, bu da eskisi gibi bir fark. Burada da pek değişen bir şey yok. Eski nesil rakip işlemciler arasındaki farka bakınca da benzer bir tablo çıkıyor.
Siz de bu testlere bakıp “android geçti, Apple çöktü” falan gibi yorumlar yapıyorsunuz, güldürüyorsunuz.
Apple'ın sahip olduğu optimizasyon, Android cihazlarda olmadığı için, Apple bu kadar sentetik test farkına rağmen AAA oyunları cihazlarında açabiliyor, göreceli olarak daha az performans ile yüksek FPS değerlerine ulaşabilyor.
Heavy workload testlerinde 16pm, S25 Ultra'dan daha çok dayanıyor mesela daha uzun süre performansını koruyor.

Kamera olayı kişiden kişiye göre değişebilecek bir şey olduğu için pek tartışmaya gerek duymuyorum.
Ama hâlâ Samsung'un fotoğraf işlemesinin Apple kadar iyi olmadığını @balikeat hocamın söylediklerinden sonra anlamışsınızdır diye düşünmekteyim.
Video konusunda iPhone daha iyi demişsiniz, ön kamerada daha iyi demişsiniz.
Arka kamerada da, benim deneyimlerime göre aralarında az bir fark olsa da, 16pm daha iyi iş çıkartıyor. Gürültülü alanlarda çekilen videolarda Apple'ın ses kalitesi çok daha iyi.
Ee ne kaldı ki geriye?
Kendiniz diyorsunuz zaten: Ön kamera daha iyi, video daha iyi, arka kamerasından çekilen birkaç fotoğraf daha iyi, birkaçı daha kötü diye mi S25 Ultra daha iyi oldu?

Batarya konusunda evet, S25 Ultra çok güzel ekran süreleri veriyor ama 16Pm'nin batarya konusunda yetersiz bir cihaz olduğunu düşünmüyorum.

Gelelim fiyat konusuna: Siz demişsiniz ki “android telefonlar IPhone'u geçti.”
Ben de o zaman globale bakarım ve global fiyatlara bakınca dediğinizin doğru olduğunu söylemem.

S25 Ultra'yı gömme mesajı gibi olmuş biraz ama niyetim o değildi.
Gayet alınabilir ve güzel bir cihaz.

Zaten işlemci konusunu detaylıca yazmışsınız pek üstünde durmaya gerek yok ki 8 Elite daha güçlü işlemci keza Samsung'un işlemcileri düz Snapdragon da değil Samsung'a özel işlemci üretiliyor. Kamera konusunda ön kamera ve video konusunda evet iPhone daha iyi olsa da önceden de dediğim gibi S25u daha iyi iş çıkarıyor arka kamerada. Bunu sadece ben de söylemiyorum çoğu kişi S25u daha iyi diyor. Ama dediğiniz gibi göreceli kavram. Fakat Zoom konusunun da üzerinde durulması gerekiyor. Batarya konusunun üzerinden geçmişsiniz dedikleriniz doğru fakat sonuçta S25u daha iyi. 16pm kötü kesinlikle değil ama biz hangisi iyiyi konuşuyoruz. Daha konuşmadığımız birkaç konu daha var. Yapay zeka özellikleri mesela. En basitinden sihirli silginin iki cihaz üzerinde de nasıl çalıştığını biliyorsunuz. Ki yapay zeka bunlarla da kalmıyor misal Samsung'da yabancı biriyle anlık telefon görüşmesi yapabiliyorsun çeviri özelliği ile. Yine aynı şekilde circle to Search gibi özellikleri var. Yapay zekanın yanında ekran olarak da S25U'yu ben daha önde görüyorum 16Pm'de iyi olsa da S25U'nun ekranı çok canlı ve güneş altında çok iyi parlaklık değerleri sunabiliyor. Çözünürlük değeri olarak da daha net bir ekranı var aynı şekilde Samsung'un. Hızlı şarj konusunda yine aynı şekilde Samsung 45 W desteklerken, 16pm 30W destekliyor. Ha bu arada hatırlamışken söyleyeyim 8K video desteği de var S25'te. Son olarak fiyat konusuna gelelim. Biz Türkiye'de yaşıyoruz sonuçta. Neden global fiyatına göre konuşalım? Türkiye'de 256 GB versiyonlarının arasında büyük bir fiyat farkı var. Yoksa global fiyatlarının yakın olduğunu ben de biliyorum. Sözün özü ikisi de zaten amiral gemisi cihazlar. Fakat artık yıl 2020 falan değil maalesef. IPhone'un diğer telefonları ezdiği zamanlar yok artık. Birkaç özelliği dışında alınabilirliği kalmadı gözümde.

Bataryada yetersizlik durumu yok hocam hatta 16 pro max'in pili daha iyi gidiyor. Geçen izlediğim bir testte de 16 pro max, s25 ultraya 2.5 saat fark atıyordu. Kullanırken de fark hissediliyor. Daha düşük bataryayla daha iyi işler çıkartıyor, iOS optimizasyonu dediğimiz şey de burada devreye giriyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:

Yapay zeka ozelliklerini kullanıyorum ama Apple'in şu an gercek yapay zeka denecek bir şeyi olmadigi icin yok sayiyorum dedikleri yapay zekadan cok uzaktalar, 16pm testlerimde kamera olarak 16'yi daha basarili buldum belki Samsung'un kontrast oranini sevdiginiz icindir. Fiyati global karislastirma sebebim marka bazinda yaptiginiz icin, TR de daha mantikli deseniz boyle bir karsilastirma yapmazdim.

Cok kafa karıştırıyor yorumlar y 15 mi alsam S24 veya S25 mi diye. iPhone alsam Hz çok düşük filan bir de Android'deki rahatlik IOS'ta olmamasi. Samsung'a gelincede sosyal medyadaki optimizasyon olayi olsun akıcılık olsun kamera kararsizligi olsun cok ortada biraktiriyor.

Cihazlari denediniz mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…