IPhone 14 Plus almak mantıklı mı?

Pro modellerinin pili üzmez.

Kaderimiz aynı olmuş bende pahalı diye Pro Max almadım ve bir tane harici disk aldım 1 TB indirimdeydi

14 Pro kullanıyorum. Mobil veride 7-7, 5 Wi-Fi'de 9, 5-10 saat ekran süresi alıyorum. Cihaz 1 günü rahat çıkartıyor.

Değil, iPhone 14 PM kullanıyorum ve bu soruyu zamanında ben de sormuştum. iPhone 14 şu an 48 bin TL bu telefona bu kadar parayı verip hem dynamic island, sinematik video, hareket modu gibi özellikleri alamıyorsun bunlar benim gözümde çok önemi yok fakat asıl önemli şey Pro Motion yani 120Hz’e kadar çıkan ekran. Bunun etkisi gerçekten hissedilebilir ve telefon kullanım hazzını farklı bir seviyeye çıkarıyor ki zaten 120Hz ile bir gün geçirsen 60Hz bir daha alışamazsın. Bunun yerine sana Android öneremem maalesef kaddeşime S23 aldım ve keşke iPhone 13 alsaymışım diyorum çünkü iOS işletim sistemi gerçekten harika yani anlatılmaz yaşanır cinsinden bir şey.

Şu an iPhone 14 Plus almak mantıklı mı? Fiyatı çok fazla artmış ama benim şu an telefona ihtiyacım var ve telefonu uzun süre kullanacağım. Sizce fiyatı düşer mi?
S23 Ultra alınır

iPhone 14 de sinematik mod ile hareket modu var. Dinamik ada ile 120Hz konusunda haklısın.

ProMotion bahsettiğiniz gibi 120 Hz’de çalışmıyor. Telefon belirli durumlar hariç ortalama 80-90 Hz aralığında çalışıyor. Bunu kendiniz de deneyimleyebilirsiniz. Ekran kaydını açın ve o şekilde cihazı kullanın. Daha sonra kaydı kapatıp aynı işi tekrar yapın ve sonrasında ise kaydettiğiniz ekran kaydını tekrar açın aradaki akıcılık farkını görebilirsiniz. Ekran kaydını açtığınızda sabit 120 Hz’de çalışır fakat normal kullanımda maalesef 120 Hz’de çalışmıyor. Bunu bizzat kendim deneyimledim. Mağazada S23U ve iPhone 14 Pro Max vardı. Her ikisini de denedim ve S23U bariz bir şekilde daha akıcıydı. Gerçek anlamda 120 Hz’i veriyordu. Fakat iPhone 14 Pro Max için aynı şeyleri söyleyemem.

13 Pro vardı mecburiyetten sattım daha sonra geri Iphone almak için bütçem oluştu, aynı ikilemde bende kaldım, 13 Pro Max mi 14 Plus mı diye, cihazı alırken 3 aylıktı, 256 GB modeliydi ve istediğim renkti. 13 Pro Max'in garanti süresi ve pil seviyesi daha düşüktü o yüzden tercih etmedim ve 14 Plus aldım bende. Şimdi diyorum ki iyi ki almışım, tek dezavantajı 120Hz diğer türlü hiçbir şekilde üzmedi, üzmüyor. Özellikle bataryası, müthiş gerçekten.

Hayırlı olsun, siz kaça almıştınız ve sıfır mı aldınız?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…