Öncelikle açtığım konulardan 1 sene sonraki 14 Pro incelememe bakabilirsiniz bakmadıysanız. Instagram'a story ve post atarken kalite “neredeyse” aynı kalıyor. Benim gözüme göre yine de galeride daha güzel gözüküyor. Parasına değer, çok stabil ve keyifle kullandığım telefon.
Dinamik ada 14 Pro serisinde var düz 14'lerde yok. Dinamik ada hareketli bir çentik. Çeşitli 3. parti uygulamalarında veya IOS'in 1. parti uygulamalarında pratiklik kazandırıyor veya gösteriş yapıyor. Örnek navigasyon, müzik, sayaç kurma vs. Dinamik adaya 1 seneyi geçti halen alışamadım ilk zamanlar görmemeye çalışıyordum ama sonra alışamayacağımı kabullendim ve aslında seviyorum ben şu an size yazarken şarkı çalıyor arka planda gözüm hala oraya takılıyor ara ara misal, ha rahatsız olursan bundan dinamik adamın üstünde elinle soldan sağa çok hafif çekersen normal boştaki haline geliyor.
15 Pro ile çok bir farkı yok. 15 Pro, 14 Pro S eski adlandırmayla. 15 Pro'ya geçersen ne kazanırsın?
- Daha hızlı şarj ve veri aktarımı bunu da Type-C geçmeleri sayesinde.
- ProRes video bizde 4K 30FPS en fazla ama 15 Pro modellerinde 4K 60FPS çekebiliyor.
-Biraz daha hafif 15 Pro. Ekran çerçeveleri biraz daha ince. İşlemci artısı bunun sayesinde yapay zeka özellikleri var iOS 18 ile. Açıkçası yapay zeka ile işin yoksa 15 Pro almanın anlamı yok. Halen bir kesim ısınma yaptığını ve stabil olmadığını söylüyorlar. Bir kesim de artık o günlerin geçtiğini söylüyor. Elde tutulacak farkları saydım ama üstte dediklerim hiç de öyle kayda değer fark değil.
14 Pro, 2024 yılı için son derece halen daha amiral gemisi kalan, normal ve üst düzey kullanıcıları hayli hayli tatmin edecek bir telefon. Her yönüyle Premium. Bulduğunuz fiyatı iyiyse elbette alınır.