iPhone 14 Pro iade edilmeli mi?

zoytran

Kilopat
Yer
İstanbul ,Emirgan
Daha fazla  
Meslek
İYTE,BİLGİ İŞLEM,PHP
Arkadaşlar kafama takıldı, 2 hafta önce sipariş verdim, ama hep önüme kötü kötü yorumlar çıkıyor. Birisi diyor ki şarjı çabuk gidiyor, birisi diyor odaklama sorunu var, birisi diyor ki renk atması ve kılcal çizik olayı yani 40bin telefona verip bu mağduriyeti yaşamak normal mi? Şimdi iade mi etsem yoksa zam geldiğinde satsam mı kutusunu açmadan? Her güncelleme ile de yeni bir hata gelmesi de cabası. İade edeyim mi? Yoksa geldikten sonra zam gelince mi iade edeyim?

Ben 14 Pro Max kullanıyorum ve telefon bana göre kusursuz bir telefon olmuş. Max modelinde şarj konusunda hiçbir sıkıntı yaşamadım diyebilirim Pro modelini denemediğim için bilmiyorum ama diğer söylediğin hiçbir problem şu an için bende mevcut değil.

Yıllardır iPhone kullanıyorum dediğiniz sorunları yaşayan bir model daha olmadı. Geçmişte çok sorunlu modeller oldu ancak Apple hepsini düzeltti. Her yeni bir iOS çıktığında bu tarz performans sorunları olur ve gelecek güncellemeler ile tamamen stabil hale getirirler. Son gelen iOS 16.2 sürümü gayet stabil ve sorunsuz çalışıyor şuan cihazımda. Gelelim iPhone 14 konusuna, yurt dışında stok bulamazsınız Pro ve Pro Max serileri için. Telefon o kadar tutuldu o kadar popüler ve o kadar satıyor ki bu telefonun sorununu düzeltmeme ihtimali yok Apple'ın. Hatta sorunlar çoktan çözüldü basit yazılımsal hatalar vardı Dynamic Island teknolojisinin yaşadığı sorunlar onların hepsi çözüldü. Nedense bu sorunu yurt dışındaki kullanıcıların bu kadar dillendirdiğini görmedim. İnsanlar 40k birim verince bir açık arıyorlar herhalde. İade etmeyin derim zira aynı fiyat skalasında olan başka bir cihaz iPhone kadar uzun süre gitmiyor. Ayrıca 1 sene kullanıp nerdeyse sıfır fiyat kaybıyla bu cihazı satabilirsiniz. Ama bir andorid cihazı öyle yapabilir misiniz orası meçhul.

Hocam o ilk çıktığında yazılım sorunları vardır şu an çoktan düzeltmişlerdir.

Şu anda 14 Pro kullanıyorum açıkçası memnunum. Dediğiniz sorunları da yaşamadım. Son gelen iOS sürümünde de bir sorun olmadı açıkçası. Bence bir deneyin beğenmezseniz sıfıra yakın fiyatta satabilirsiniz.

Çünkü yurtdışında insanlar bu telefona 2,100$ vermiyor. Eminim ki, bizim verdiğimiz paraları verseler kimse kullanmazdı. Dediğiniz çok doğru.

Her yorum gerçeği yansıtacak diye bir şey yok. Arkadaşım kullanıyor ilk çıktığı zamandan beri ve hiç bu sorunları yaşamadı. Bence çok güzel bir cihaz. Ama senin içine bir kurt düştüyse şimdiden zaten cihazdaki en ufak bir şey bile seni rahatsız edecektir.

Şarj sorunu 14 Pro'lar da maalesef var. Buna neden olan unsurlar: 1-ekran kalitesinin çok iyi olması 2-always on display (her zaman açık ekran) 3-3200mAh pilin bu ekran ve işlemciye yetmemesi. Renk atması ve kılcal çizik olayı biraz kullanıcı ile alakalı. Kamerada odak sorunu büyük sensörden dolayı yakın çekimlerde maalesef oluyor. Bunu güncelleme ile yüzde yüz düzeltmeleri bence zor.

14 Pro kullanmak bir yana eline bile almayanlar gelmişler atıp tutuyorlar. Telefon 10 numara. Sen yazılıp çizilenlere bakma. Kullan telefonunu. Şarjı az gidiyor diyenler telefonda oyun oynuyor, sonrada şarjı az gidiyor, bataryası yetersiz bilmem ne diyorlar. Kamerasında odaklanma sorunu yok şu anda. Always on display gereksiz özellik kullanmasan da olur, şarj süresi daha uzun olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…