iPhone 14 Pro Max 60 FPS üzerinde oyun oynarken aşırı ısınıyor

DarkAngel789

Hectopat
Arkadaşlar telefonu alalı 2 hafta oldu (14 Pro Max), şu an en son sürüm olan iOS 16.4.1 yüklü,
Lakin telefonda şöyle bir şey fark ettimki hangi oyun olursa olsun 120 FPS seçeneği açılırsa veya 90, kısaca 60 sınırı aşılırsa ısınma ciddi seviyeye ulaşıyor ama 60'ta kalırsa normal bir telefon kadar ısınıyor, yani normal.
Bunu da şu şekilde fark ettim, önce Asphalt 9'u 60 FPS ile oynadım sonra soğuttuktan sonra yine Asphalt 9'u oynadım ama bu sefer 120 ayarında, telefon elimi vurduğumda çekecek kadar ısınmıştı neredeyse.
İşlemcinin olduğu bölüm ısınıyor, ekranın sol üstünün birazcık aşağısı ve daha sonra ise yine aynı şekilde bir test daha yaptım.
Bu sefer ise League of Legends Wild Rift'te önce her şeyi en yükseğe alıp 120'ye aldım ve ısındı (Asphalt 9 kadar fazla değil lakin yine de normalden fazla ısındı.)
Daha sonra ise yine soğutup her şeyi en düşüğe alıp 120 FPS'i açtım ve yine aynı derecede ısındı. (Vücut ısısını ölçmekte kullanılan ısı ölçerle test ettim.)
Daha sonra ise soğutup her şeyi en yükseğe alıp 60 FPS'te denedim ve bu sefer ise normal derecede ısındı.
Kısaca demem o ki arkadaşlar Apple'ın 90/120 ile bir sıkıntısı var ve bu yazılımla düzeltilecek, hiç değilse azaltılabilecek bir şeye benziyor.
Tabii A16 mimarisindede bir hata de olabilir, belki bendeki telefon böyledir diye baktım internetten ama çok fazla böyle örnek var.
Ayrıca telefonum şarj olurken de ısınıyor, orijinal Apple 20W adaptörü ve kutudan çıkan kabloyla şarj ediyorum ve aldığım günden beri hiç şarjda kullanmadım,
Always on Display'de kapalı ama şarjı %80 üstüne gelince artık bir düzeyde, mesela dün %98 düzeyinde ısınmadan dolayı şarj olmayı durdurduğunu bildirdi, çözüm önerilene açığım.

Dipnot: Batarya normal hatta şaşırtıcı bir biçimde az gidiyor ısınmasına rağmen, telefon ısınmasını azaltması maksatıyla ayarları çok ciddi bir şekilde optimize ettim ama nafile.

Ortam sıcaklığı ne durumda? Ben serin bir ortamda kullanıyorum pek ısınmıyor ama Wild Rift bir türlü 120 FPS çıkamıyor. 60 70 FPS takılıyor bazen birkaç saniye 110 120 aralığına çıkıp geri iniyor. Sizde stabil 120 FPS çalışıyor mu?

Aynı sorun bende de var ama ben oyun oynamadigim halde ısınıyor, şarjda ısınmıyor ama WhatsApp'da 5 dakika görüntülü konuşsam ısınıyor, normal el sıcaklıgı kadar ısınıyor. Aşırı değil ama 30 dakila içinde ısınıyor. Bu bazı uygulamalarda tam dediğin yerin aynısı ısınıyor benimki de. Şarj 3 gün gidiyor, 3 günde 1 şarj ediyorum ama normal mi bilemedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…